Povečan promet na slovenskih cestah

0
454

Na današnji praznični dan je predvsem dopoldne in zgodaj popoldne pričakovati povečan promet na slovenskih cestah, zlasti iz smeri Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško. Na bolj obremenjenih mejnih prehodih lahko nastanejo kolone. Bi pa lahko bila gneča zaradi slabe vremenske napovedi nekoliko manjša.

Z današnjim dnem se začenjajo prvomajske počitnice za šolarje, po petku štirje prosti dnevi čakajo tudi večino zaposlenih. Marsikdo pa si bo za petkov delovni dan vzel dopust in si tako podaljšal praznične dni.

Foto: arhiv ekoper.si

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste tako pričakujejo povečan promet iz mestnih središč proti morju ter naprej proti Hrvaški in drugim turističnim središčem tudi v petek in soboto dopoldne. Ceste pa bodo zaradi vračanja domačih turistov znova bolj obremenjene v torek popoldne in zvečer, tokrat v nasprotni smeri. Zaradi vračanja tujih turistov je povečan promet pričakovati tudi v ponedeljek.

Med bolj obremenjenimi mejnimi prehodi, kjer je tudi zaradi poostrenega mejnega nadzora pričakovati najdaljše čakalne dobe, so Dragonja, Sečovlje, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje. Voznikom priporočajo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter naj uporabijo tudi manj obremenjene prehode.