Župan Boris Popovič za Delo spregovoril tudi o položaju slovenske politike

0
710

»Ljudem hočem pokazati, da se da. Ker sem tudi v koprski občini to dosegel, sem prepričan, da bi tudi na državni ravni lahko naredili neprimerno večjo razliko v enem kratkem ali še krajšem času,« je v izčrpnem intervjuju včerajšnje izdaje časnika Delo napovedal kandidat za predsednika države Boris Popovič.

»Ves čas me skušajo spraviti v zapor, pa jim ne uspe. Sam pa imam vedno več informacij, vedno bolj vidim, kaj delajo. Če bi prišel previsoko, bi bil še nevarnejši. Bojijo se, da bi prekinil njihove kanale in pipe za napajanje. Kot sem to storil v Kopru«, je odločen Popovič.

Komentiral je tudi slovensko politiko. »Upoštevati moramo, da je dosedanja politika povzročila, da je najmanj polovica državljanov postala pasivna. Če hočemo spremembo, moramo resno že v te volitve. Najprej zamenjati predsednika in potem spremeniti še državni zbor. «

»Obljubili so nam drugo Švico. Je pa ni, ker ko pride nov minister, zaposli deset ali 15 svojih ljudi. Ko gre stran, odide z njim le sekretar, vsi drugi njegovi ostanejo na ministrstvu. Ostanejo tisti, ki si želijo, da bi prišla njihova stranka spet na oblast. Zato so stari uslužbenci a priori proti novim ministrom in delajo tako, da ne bi bili ostali uspešni.«

Spregovoril je o svojih razlogih za kandidaturo. »Zakaj kandidiram? Ker ne vidim nikogar od kandidatov, ki bi jamčil, da bo poslej drugače. Država stagnira. Mi ne potrebujemo predsednika, da bi bil ustrežen gostitelj, ampak da bo prepričal Donalda Trumpa, da pride na obisk in pogovore o poslih.  Imamo hlapčevske odnose. Pri nas je šefinja Angela Merkel. Kar reče, je zakon. Ne samo pri Cerarju, tudi pri Janši,« je bil jasen Boris Popovič.

Intervju si lahko preberete TUKAJ.