FOTO: Coppa della Legendaria se je ustavila tudi v Kopru

0
698

Ukmarjev trg v Kopru so včeraj zavzeli dirkalniki, ki so obiskovalce popeljali v čase, ko na cestah še ni bilo toliko avtomobilov, so bili pa ti toliko bolj zanimivi in občudovanja vredni. Med starodobniki se je znašlo tudi nekaj sodobnejših vozil, ki pa jih na cestah ne srečujemo (več) tako pogosto. 

Koper je včeraj preplavil cunami adrenalina z vonjem po bencinu in dirkaškim duhom. Dirka Coppa della leggendaria je v Pristaniško ulico pripeljala starodobnike in nekatere novejše avtomobile, ki so jih imeli obiskovalci nato čast občudovati na Ukmarjevem trgu.

Dirka, ki je več kot le športni dogodek

Oči so lahko pasli na legendarnem fičku, lancii flavii in fulvii, staremu falconu ter nekaterih drugih lepotcih, ki so navdušili staro in mlado.

Izbira datuma dirke ni naključna, saj je 6. maja 1976 Furlanijo – Julijsko krajino prizadel močan potres, ki je zahteval veliko žrtev in povzročil ogromno materialno škodo. Po potresu so se prebivalci aktivirali in s svojo pozitivno energijo uspeli obnoviti prizadeta območja in se znova optimistično zazreti v prihodnost. *

Pozitivna energija žene tudi organizatorje dirke starodobnih avtomobilov. Dirka, ki se zaključi danes v italijanski Gorici, je tako več kot le športni dogodek.