FOTO: Koper vrhunska lokacija 4. Istrskega maratona

0
2292

Včeraj se je uspešno zaključil 4. Istrski maraton, ki je bil tudi letos odlično obiskan. Priljubljenost prireditve namreč iz leta v leto narašča, o čemer priča tudi podatek, da so se tekov udeležili predstavniki kar 26 držav. Tekla sta tudi olimpijski prvak na 10.000 metrov iz Los Angelesa Alberto Cova in dvakratni zmagovalec maratona v New Yorku Orlando Pizzolato.

V soboto so se v teku pomerili otroci, ki so po maratonu uživali v bogatem spremljevalnem programu. Ta se je nadaljeval tudi v nedeljo, ko je maratonce z glasbo pozdravila Tinkara Kovač in jim čestitala za pretečene kilometre. Program je povezoval radijski voditelj Iztok Gustinčič. Oba dneva so si lahko obiskovalci ogledali tudi športni sejem na Ukmarjevem trgu.

Navzoče sta med drugim pozdravila izolski župan Igor Kolenc in podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, ki je maratoncem zaželel uspešen tek in izrazil zadovoljstvo ob odlični obiskanosti maratona.

“Vesel sem, da se vas je zbralo toliko, da maraton postaja vse bolj priljubljen dogodek. Želim vam uspešen tek in čim boljše rezultate,” je tekače spodbudil koprski podžupan.

Prejemniki odličij na 42-kilometrski razdalji. Foto: Vojko Rotar

Tekači tudi tokrat presegli sami sebe

Aleš Žontar, ki je prvi prečkal ciljno črto 4. Istrskega maratona, je za 42,195 km potreboval 2 uri 43 minut in 51 sekund. Med maratonkami je slavila Ana Radivo (3:13:01). Med polmaratonci je bil prvi Švicar David Keller (1:11:50), med polmaratonkami Petra Tratnik (1:22:21), na 10 km pa sta bila prva Jan Klemenčič (35:38) in Katja Martinšek (40:57). *

Na tekaškem prazniku v Istri je v vseh kategorijah nastopilo več kot 4500 tekačev. Maratonska proga, ki je potekala večinoma ob morju, je spet povezala vsa tri obalna mesta, start in cilj maratona in polmaratona je bil tokrat v Kopru. Letos so k prireditvi pritegnili tudi ankaransko občino, kjer je bil start rekreativnega teka. Tekaško vzdušje se je začelo stopnjevati že v soboto z izvedbo tekov za otroke.