Snežna odeja tudi v Kopru (FOTO in VIDEO)

0
798

Da je včerajšnja snežna odeja marsikoga presenetila, bi težko trdili, saj je sneženje v januarju čisto normalen vremenski pojav. Kljub temu da sneg prinaša številne težave predvsem voznikom, pa se ga najmlajši pa tudi vsi mladi po srcu izjemno razveselijo. Ta vremenski pojav je za območje Mestne občine Koper vendarle velika redkost, zato ni nenavadno, da so bila včeraj socialna omrežja polna navdušenih komentarjev in fotografij koprske zimske idile.

Sneg je pobelil tudi Manžan. Foto: Instagram

Le nekaj centimetrov debela snežna odeja, ki je včeraj prekrila pretežni del Mestne občine Koper, je na socialnih omrežjih sprožila pravo evforijo.

Koprska snežna idila

Danijel Sertić iz Kopra je na svojem Facebook profilu delil fotografijo, posneto v centru Kopra. Ob njej je zapisal: “Sneg na obali ima enak učinek kot vam iz celine morje.”

Fotografija, ki jo je delil Danijel Sertić. Foto: Facebook

Tudi ostali uporabniki socialnih omrežij niso skrivali navdušenja nad zasneženo pokrajino. Za vas smo izbrali nekaj  objavljenih fotografij.

Gažon. Foto: Facebook
Šmarje. Foto: Facebook
Koper včeraj zvečer. Foto: Facebook

V Marjetici Koper dobro pripravljeni na zimo, vendar preventiva ni odveč

Kljub veselju in evforiji nad pobeljeno pokrajino pa ne smemo pozabiti na varnost in preventivo. V Marjetici Koper so že pred vikendom in napovedano možnostjo sneženja dopolnili zaloge soli za posipanje. S 25-tonsko pošiljko so dobro pripravljeni na vse vrste razmer. Ekipa, ki sestavlja zimsko službo, je v stalni pripravljenosti. Zimska služba se sicer izvaja med 15. novembrom in 15. marcem, 24 ur dnevno.

Marjetica Koper redno izvaja preventivne posipe cestišč z raztopino magnezijevega klorida in soli. Foto: Marjetica Koper

Marjetica Koper v okviru izvajanja zimske službe vzdržuje ceste in ulice v mestu in primestju. Gre za celotno območje koprskega mestnega jedra, Ankaran, Žusterno, Markovec, Semedelo, Olmo in Prisoje, Šalaro, Prade in druge ceste v upravljanju. Zimsko službo na preostalih delih obeh občin izvaja Cestno podjetje Koper (CPK).

Marjetica Koper sicer redno izvaja preventivne posipe cestišč z raztopino magnezijevega klorida in soli, vendar je na prvem mestu še vedno previdna in varna vožnja.

»Kljub temu da to ni zakonska obveza na našem območju, je vedno priporočljivo namestiti zimske pnevmatike, saj se s tem vozniki izognejo številnim nevšečnostim na cesti, zlasti v primeru nenadnega sneženja. To niti ni redkost, saj je sneg v zadnjih 10 letih tudi pri nas že večkrat zapadel ,« še sporočajo iz Marjetice Koper. *