DomovKultura8. FEBRUAR: S Pokrajinskim muzejem v kulturni dan

8. FEBRUAR: S Pokrajinskim muzejem v kulturni dan

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Na jutrišnji dan, na obletnico smrti našega največjega pesnika Franceta Prešerna, ko Slovenci praznujemo kulturni praznik, v Pokrajinskem muzeju Koper pripravljajo zanimiv kulturni program.

Koprski muzej je za kulturni praznik 8. februarja pripravil brezplačne dogodke tako za otroke kot odrasle.

Na kulturni praznik si boste lahko brezplačno ogledali tudi hišo slavnega Vittoreja Carpaccia. Foto: Tomaž Primožič/FPA

“Program se bo začel ob 10. uri zjutraj z lovom na zaklad po muzejskih zbirkah, na katerem bodo lahko otroci odkrivali muzejske zaklade, se zabavali in učili z novimi delovnimi listi ter raziskovali našo preteklost v novih pedagoških kotičkih, ki počasi rastejo v prostorih muzeja. Na koncu bodo lahko v večnamenskem prostoru preverili svoje poznavanje muzejskih predmetov z igrico spomin,” nam je zaupal direktor Pokrajinskega muzeja Luka Juri.

Z Damo z zlatimi uhani in Vittorejem Carpacciem po poti kulture in umetnosti

Tudi program za odrasle se bo začel ob 10. uri s predavanjem o Dami z zlatimi uhani in njenem času, ki ga bo imela kustosinja dr. Maša Sakara Sučević. Leta 2003 so na antičnem grobišču Križišče pri Spodnjih Škofijah izkopali ženski skeletni grob, v katerem so med drugim odkrili tudi par zlatih uhanov.

Že ob 12. uri bo na vrsti kava s kustosom mag. Radovanom Cunjo, ki vam bo predstavil arheološko dediščino muzeja. Program se bo zaključil ob 18. uri v Hiši Carpaccio, kjer vas bo avtorica vsebin Sara Ratoša popeljala po razstavi o delih Vittoreja Carpaccia, ki je v hiši morda celo živel, zagotovo pa so tam stoletja živeli njegovi potomci. *