DomovKulturaInstrumentalni večer v Kopru

Instrumentalni večer v Kopru

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem tokrat v goste vabi Simfonični orkester Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Danes ob 19.30 boste lahko v protokolarno-prireditveni dvorani svetega Frančiška v Kopru prisluhnili instrumentalnemu koncertu.

Simfonični orkester srednje stopnje Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (KGBL) deluje vse od ustanovitve šole leta 1953. Simfonični orkester KGBL je namenjen uvajanju učencev v orkestralno igro in spoznavanju literature, obenem pa omogoča najboljšim učencem, da nastopajo tudi kot solisti. V preteklih šolskih letih je poleg dveh rednih nastopov – koncert ob kulturnem prazniku in podelitvi Škerjančevih priznanj in diplom ter zaključni spomladanski nastop – koncertiral tudi na številnih gostovanjih po Sloveniji in tujini. Orkester je sodeloval na številnih priznanih festivalih, med katerimi je tudi Festival Ljubljana. Februarja 2015 je gostoval na zelo odmevni turneji v Bosni in Hercegovini. V letu 2015 je orkester posnel Božični koncert za Radiotelevizijo Slovenija ter Slavnostni koncert, predvajan v letu 2016.

Ne zamudite glasbeno obarvanega večera v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška v Kopru. Foto: soup.si

Posnetkom nekaterih koncertov lahko prisluhnete na treh zgoščenkah, ki so izšle ob jubilejih šole. Orkester je v zadnjih 20 letih izvedel več kot 15 skladb slovenskih skladateljev, ki so bile posvečene mladim izvajalcem KGBL. Leta 2014 je vodenje simfoničnega orkestra prevzel dirigent in pianist Slaven Kulenović. *