DomovKulturaKoncertno prepletanje glasbenih pripovedi

Koncertno prepletanje glasbenih pripovedi

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Koncert Prepletanja bo združil zasedbe, ki so povezane z Akademskim pevskim zborom Univerze na Primorskem (APZ UP). December je namreč čas druženja, obdarovanja in lepih želja. Za pevce in pevke APZ UP pa je največje darilo to, da lahko skupaj s prijatelji zapojejo in tako prepletejo glasbene pripovedi bodoče, zdajšnje in pretekle generacije. Prepletanjem lahko prisluhnite v koprski stolnici v četrtek, 22. decembra, ob 19.30.

Nastopili bodo MeMPZ Gimnazije Koper, vokalna skupina Karina, vokalna zasedba SinKoPer, komorni zbor Aegida in APZ UP.

Gostitelj dogodka APZ UP bo predstavil vrsto novih pesmi, napisanih v zadnjem obdobju. Kot avtorja premiernih izvedb se bosta predstavila Andrej Makor z delom Aurora caelum purpurat in Ambrož Čopi s pesmijo Ave verum corpus, ki bo v Sloveniji izvedena prvič. Predstavili bodo tudi pesmi tujih avtorjev, nekatere od njih so pri nas že znane, druge pa bodo doživele krstno izvedbo.

apz-univerze-na-primorskem
Foto: jskd.si

MeMPZ Gimnazije Koper se bo ob spremljavi klavirja, bas kitare in kahona predstavil z dvema stavkoma maše Little Jazz Mass Boba Chilcotta ter s črnsko duhovno glasbo. Pevke vokalne skupine Karina so glasbo sprejele kot del življenja, zato vedno znova navdušujejo s svojo iskrenostjo in predanostjo. Novoustanovljena vokalna zasedba SinKoPer vas bo popeljala v smeri jazz in popularne vokalne glasbe, komorni zbor Aegida (alumni APZ UP) pa se bo na koncertu predstavil s skladbami iz pravoslavne zapuščine.

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem že vse od ustanovitve leta 2004, je v trinajsto sezono zakorakal z novimi ambicijami in cilji. Vodstvo je ponovno prevzel skladatelj in dirigent Ambrož Čopi, ki je svojevrsten pečat pustil že v prvem desetletju delovanja v zboru. Pri delu mu pomagata asistenta Andreja Tomažič Hrvatin in Luka Vetrih. Dosežki na domačih in tujih tekmovanjih pa zbor postavljajo ob bok najboljšim slovenskim zborom. *