DomovKulturaVrača se cikel Svet brez meja

Vrača se cikel Svet brez meja

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Na ŠOUP se pod pokroviteljstvom Mestne občine Koper vrača cikel Svet brez meja, ki bo zaznamovan s predstavitvijo nevsakdanjih izkušenj in tematik z zanimivimi gosti iz tujih in domačih krajev.

Večina ljudi gleda na izobrazbo kot dolgočasno in monotono stvar, čeprav ni nujno, da je res tako. Na tretjem srečanju cikla bo predavatelj Francisco ”Fran” Durán Álvarez predstavil drugačen pristop do izobrazbe. Mladi španski turistolog potuje iz države v državo pod okriljem Erasmus izmenjav ter ob tem spoznava, okuša in občuti različne kulture na lastni koži. Pripovedoval bo o svojih izkušnjah z drugimi kulturami, načini izobraževanja in o turističnih priložnostih Slovenije. Predstavitvi sledi debata med občinstvom in predavateljem.

Foto: šoup.si

“Namen letošnjega cikla, v katerem skušamo zaobjeti svet v vseh svojih barvah in raznolikosti, je odpiranje zanimivih in aktualnih tematik za spodbujanje kritičnega mišljenja in širjenja obzorij. S tujimi in domačimi gosti bomo podali nove izkušnje in poglede na svet brez meja, tako državnih kot miselnih,” sporoča Karin Bartolič, sekretarka za mednarodno dejavnost ŠOUP.

Tretje srečanje v ciklu bo potekalo v ponedeljek, 24. aprila 2017, od 19. do 21. ure v Študentskem centru Univerze na Primorskem v sodelovanju s Primorskim svetovalnim središčem. Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.