Skupno do ekološke hrane

0
5317

Govorili so o možnem sodelovanju vseh treh institucij na področju pospeševanja razvoja kmetijstva pri predelavi ekološke hrane.

Na sestanku, ki so se ga udeležili direktor KZ Agraria Koper Robert Fakin, vodja komerciale KZ Nikola Šavle, Dr. Marko Vidnjevič kot predstavnik UP ter podžupan Danijel Cep, direktorica Sabina Mozetič in svetovalka župana Jana Tolja iz Mestne občine Koper, so si bili enotni, da je potrebno na tem področju delovati skupaj. Osnova tega sodelovanja je predvsem promoviranje ekološkega kmetovanja in domačih izdelkov. Strinjali so se, da se mora vzgoja začeti že od malega, pri tem pa so poudarili, da bi morali biti tudi razpisi za prehrano v vrtcih in osnovnih šolah prilagojeni domači ekološko pridelani hrani. Univerza vidi svojo vlogo v proučevanju, hrambi in vzgoji avtohtonih rastlin oziroma semen, za občino pa je pomembno, da bi tovrstne ekološko pridelane proizvode imela v tako imenovani košarici protokolarnih daril. Sicer pa je župan Boris Popovič v ta namen že ustanovil posebno komisijo za kmetijstvo, ki koordina in povezuje to področje in vse zainteresirane.