IZ KUHINJE ŽE DIŠI: Privoščite si sladki krompir polnjen s špinačo in čičeriko

0
265

Sladki krompir je zelo bogat s prehranskimi vlakninami, hkrati pa vsebuje veliko močnih antioksidantov, še posebej bogat je z beta-karotenom. V njem najdemo veliko vitamina A, kalija in kalcija. Poleg tega je v njem tudi veliko fitokemikalij, med njimi je kvercetin, ki ima močno protivnetno delovanje. Za vas smo izbrskali odličen recept kako ga lahko pripravite.

Sestavine:

  • 2 srednje velika sladka krompirja
  • 1 skodelica kuhane čičerike
  • 3 skodelice špinače (približno 125g)
  • olje

Mešanica začimb za pripravo čičerike:

  • 1/3 čajne žlice paprike
  • ¼ čajne žlice mletega koriandra
  • ¼ čajne žlice ingverja v prahu
  • 1/3 čajne žlice kurkume
  • 1/3 čajne žlice česna v prahu
  • ščepec soli
  • Ščepec popra
Foto: okusno.je

Priprava:

Krompir operete in prepolovite. Polovici premažite z oljem in ju nato postavite v pekač, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem. Pekač položite v pečico in pečite 10 minut na 200 stopinjah celzija. Nato v ponvi segrejte žlico olja, ki mu nato dodajte čičeriko ter začimbno mešanico. Pražite nekaj minut.

V drugi ponvi segrejte pol žlice olja in dodajte špinačo, žlico limoninega soka in vse skupaj solite. Dušite 2 minuti.

Ko je krompir pripravljen, potlačite njegovo sredino, da napravite prostor za nadev. Vse pripravljeno nadevate in nato po želji potresete še s peteršiljem.

Dober tek!