DomovŠportDržavni prvaki premočni za Koprčane

Državni prvaki premočni za Koprčane

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Celjani so na Obali dosegli tretjo zmago v končnici za prvaka in zaradi boljše razlike v golih znova prevzeli vodilno mesto pred Velenjčani, ki imajo v drugem delu državnega prvenstva prav tako 100-odsotni izkupiček.

Izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta so na zelo prepričljiv način odprli dvoboj v Bonifiki in že po pičlih desetih minutah igre povedli s 7:1. Državni prvaki so bili vselej za korak pred Koprčani, ki pa so po slabem uvodu vendarle strnili svoje vrste in bili vse bolj enakovredni absolutnim favoritom iz Celja. V 25. minuti so znižali na 10:13 in prisilili Tamšeta, da je zahteval minuto odmora, po delnem izidu 3:0 pa so Celjani znova povišali na +6 (16:10).

Foto: RD Koper 2013

Drugi polčas je bil na las podoben prvemu. Celjani so uvodoma prevladovali in v šesti minuti nadaljevanja povišali na 19:12, kar je bilo tudi njihovo najvišje vodstvo na tekmi. A izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića se niso predali, v nadaljevanju tekme so pokazali veliko svojih dobrih vrlin.

V 47. minuti so po brezkompromisni predstavi znižali na 21:23, v 56. minuti pa – po golu Žige Smolnika – na 26:27. Prelomni trenutki dvoboja so vendarle minili v znamenju celjskih rokometašev, po pomembni obrambi Ivana Gajića sta Luka Žvižej in Blaž Janc slabi dve minuti pred koncem povišala na 29:26, lepa zaloga pa jim je zagotovila tudi mirno in nestresno končnico.

Foto: RD Koper 2013

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Žiga Mlakar in Luka Žvižej, ki sta dosegla po sedem golov, enega več je pri Koprčanih dosegel Aleks Vlah.

Koprska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila velenjsko Gorenje, celjska pa novomeško Krko. Obe tekmi bosta v soboto, 8. aprila.