DomovŠportKK Sixt Primorska: Arena Bonifika ostaja neosvoljiva za gostujoče košarkarje

KK Sixt Primorska: Arena Bonifika ostaja neosvoljiva za gostujoče košarkarje

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so v Areni Bonifika na tekmi četrtega kola Druge divizije Lige ABA vknjižili tretjo zmago v regionalnem tekmovanju. Na zelo borbenem srečanju so bili na koncu s 77:70 boljši od Lovćena iz Cetinj.

Arena Bonifika tako tudi po četrtem kolu Druge divizije Lige ABA ostaja neosvoljiva trdnjava za košarkarje nasprotnih moštev. Po zmagi nad Borcem iz Čačka v regionalnem tekmovanju ter uspehu proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi v Ligi Nova KBM, je v primorski lepotici v soboto padla še ekipa Lovćen 1947 Cetinje.

Primorski košarkarji so v tekmo vstopili odlično. Dosegli so prvih 14 točk, gostje iz Cetinj pa so svoje prve točke dosegli šele po dobrih petih minutah igre. Kljub temu pa so bile ravno te točke povod za dobro igro Črnogorcev v nadaljevanju, z zadetim metom za tri točke ob koncu četrtine pa so prvič na tekmi celo povedli (21:20). Dobro igro so prenesli v drugo četrtino, »tigri« pa so potrebovali nekaj minut, da so znova zagnali motorje in zaigrali tako, kot znajo. Ob koncu četrtine je strelske naprave naravnal še Tadej Ferme in s svojo tretjo ter četrto trojko Primorcem prinesel vodstvo s 40:35.

Foto: KK Sixt Primoska

Gostje so izjemno dobro zadevali mete iz razdalje, kar nekaj metov so zadeli tudi preko rok košarkarjev iz Primorske, in po petih minutah tretje četrtine vodili z 48:43, a košarkarji Jurice Golemca so bili vseskozi blizu. Po trojki Mirka Mulalića ter košu Shawna Kinga pa so »tigri« v zadnji del igre s seboj odnesli dve točki naskoka (55:53). Za tem se košarkarji Sixta Primorske niso več ozirali nazaj – svoje je v zadnjem delu igre dodal King, točke za potrditev zmage pa sta prispevala Nejc Zupan in Mirko Mulalić.

Prav Mulalić je bil na koncu z 19 točkami najboljši strelec tekme, Shawn King je s 14 točkami in 12 skoki v statistiko vpisal dvojni dvojček, Tadej Ferme pa se prav tako ustavil pri 14 točkah.

Primorsko moštvo bo v torek odpotovalo v Split, kjer ga v sredo čaka nova preizkušnja v Drugi diviziji Lige ABA – z domačo ekipo Splita, ki je v tem kolu izgubila na gostovanju pri Teodu iz Tivta (73:89), se bodo izbranci Jurice Golemca pomerili ob 20 uri. Na domači parket se »tigri« vračajo prihodnjo soboto, ko v Areno Bonifika prihajajo državni podprvaki, košarkarji Rogaške.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixta Primorske:
»Zabeležili smo zasluženo zmago. Tekmo smo začeli odlično, hitro povedli, a nato padli v ritmu, saj smo manj kot 48 ur pred začetkom tekme z Lovćenom zaključili dvoboj državnega prvenstva s Petrolom Olimpijo. V rotaciji nam manjka nekaj igralcev, a kljub temu so vsi, ki so zaigrali, pustili srce na igrišču ter dali vse od sebe. Zmago smo si priborili z odlično igro v obrambi in v tem ritmu moramo nadaljevati. Zdaj, ko smo utrujeni, moramo igro v obrambi izkoristiti za dvig energije in na ta način moramo zmagovati tekme.«

Mirko Mulalić, igralec KK Sixta Primorske:
»Za nas je bila to zelo pomembna zmaga. Čestitam strokovnemu štabu in vsem igralcem, uspeli smo se dobro pripraviti na nasprotnike po četrtkovem porazu proti Petrolu Olimpiji. Prvi polčas smo odigrali zelo dobro, nekatere stvari moramo na parketu prikazati tudi v prihodnje, spet druge pa seveda popraviti. Na splošno smo lahko zadovoljni z zmago, z mislimi pa smo že pri naslednji tekmi, v sredo nas čaka težko gostovanje v Splitu.«