DomovŠportKoprčani iz Kidričevega s točko

Koprčani iz Kidričevega s točko

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši Aluminija in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2. Tekma, ki si jo je ogledal tudi napadalec Rome Edin Džeko, trenutno s 25 zadetki na vrhu strelcev elitne italijanske lige, se je tako končala brez zmagovalca.

Kidričani tako niti na osmi medsebojni ligaški tekmi niso premagali Koprčanov, slednji pa so že pet krogov brez zmage. Koprčani ostajajo na šestem, Aluminij pa na devetem mestu.

Foto: Prva liga Telekom Slovenije

Aluminij bo v 30. krogu v soboto gostoval v Celju, Koper pa bo gostil Velenjčane.

Koprčani so bili v prvem polčasu konkretnejši tekmec, si priigrali več strelov proti vratom, prek Mateja Pučka pa so v 18. minuti tudi zadeli okvir vrat. Še bolj zadovoljni so bili v 23. minuti, ko je po podaji Ivorja Horvata kozličke v vodstvo s svojim prvencem v sezoni popeljal Ed Kevin Kokorović.

Tekma izenačenja

V uvodu drugega polčasa je takoj sledilo izenačenje domačih, avtor zadetka pa je bil Lovro Bizjak. To je bil njegov šesti gol v sezoni. Koper je takoj odgovoril s streloma Rubena Belime in Danijela Pranjića, ki pa sta bila nenatančna.

Foto: Prva liga Telekom Slovenije

Zato pa je bil v 59. minuti natančnejši Sandi Križman, ki je Primorce znova popeljal v vodstvo. Toda vodstvo tokrat ni zdržalo dolgo, saj je sedem minut pozneje Bizjak s svojim drugim golom na tekmi in sedmim v sezoni izid spet poravnal.

Aluminij bo v 30. krogu v soboto gostoval v Celju, Koper pa bo gostil Velenjčane.