DomovŠportKošarkarji Sixta Primorske z zmago nad Šentjurjem

Košarkarji Sixta Primorske z zmago nad Šentjurjem

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so uspešno začeli serijo štirih zaporednih gostovanj. Na tekmi 12. kola prvega dela Lige Nova KBM so s 85 : 71 ugnali Šentjur, ob porazu Zlatoroga proti Šenčur Gorenjski gradbeni družbi (87 : 92) pa so si primorski »tigri« že zagotovili mesto med najboljšimi osmimi ekipami državnega prvenstva.

Prvo od štirih zaporednih gostujočih tekem v Ligi Nova KBM, Drugi diviziji Lige ABA in Pokalu Spar, so primorski košarkarji zanesljivo dobili. Po zmagi na tekmi drugega kola državnega prvenstva v športni dvorani Osnovne šole Koper z 69 : 55, so izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca v športni dvorani Osnovne šole Hruševec zabeležili še drugo zmago nad Šentjurjem v tej sezoni (85 : 71).

Ob porazu Zlatoroga iz Laškega proti Šenčur Gorenjski gradbeni družbi s 87 : 92 so si Primorci že zagotovili mesto v drugem delu Lige Nova KBM. Spomnimo, v drugi del bo uvrščenih najboljših osem ekip prvega dela državnega prvenstva, nato pa se vse začne znova, saj se točke, osvojene v prvem delu, ne prenašajo v drugega. Najboljše štiri ekipe drugega dela se bodo nato uvrstile v polfinale Lige Nova KBM.

Po sila izenačenem prvem polčasu, v katerem sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, se je tekma razživela v tretji četrtini. Drugi polčas so Primorci odprli z nizom sedmih zaporednih točk, z zadetim metom za tri točke Nejca Zupana pa so se »tigri« oddaljili na 53 : 44. Takrat so se prebudili domačini, se z delnim izidom 19 : 2 vrnili v igro in na začetku zadnje četrtine povedli s 63 : 55. Izbranci Jurice Golemca se kljub temu niso zmedli, nadaljevali so s svojo igro, po nekaj izgubljenih žogah in zgrešenih metih košarkarjev Šentjurja pa so se s petimi zaporednimi točkami Marijana Čakaruna vrnili v vodstvo (70 : 66) in dvoboj zaključili z delnim izidom 25 : 8. Na koncu so se Primorci veselili zanesljive zmage s 85 : 71. Skupno je primorska ekipa v zadnjih desetih minutah igre dosegla kar 30 točk, domače moštvo Šentjurja pa le 11.

Foto: KK Primorska

Pod obročem je bil odličen Marijan Čakarun, ki je z 21 točkami in 12 skoki vknjižil dvojni dvojček, petkrat pa je žogo tudi uspešno ukradel nasprotnikom. Dvomestno število točk so dosegli še štirje košarkarji – Nebojša Joksimović je dosegel 14, Nejc Zupan, Alen Hodžić in Daniel Vujasinović pa po 12 točk.

V sredo ob 18.00 se bodo »tigri« v Čačku na tekmi 13. kola Druge divizije Lige ABA pomerili z Borcem. V soboto bo sledilo gostovanje pri Šenčur Gorenjski gradbeni družbi, v torek, 16. januarja, pa še povratna tekma četrtfinala Pokala Spar s Hopsi s Polzele. Primorci se bodo v Areno Bonifika vrnili v petek, 19. januarja, ko na Obalo prihajajo aktualni prvaki, košarkarji Petrola Olimpije.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska: »Pričakovali smo zahtevno tekmo, saj ekipa, ki je zamenjala trenerja in ima hkrati nekoliko krajšo rotacijo igralcev, na prvi tekmi skupaj vedno da vse od sebe. Šentjur je igral povem brez pritiska in igralci so zadevali nekatere mete, ki so bili neverjetno zahtevni. Po seriji težkih tekem smo nekoliko padli v ritmu, tekmo začeli malenkost slabše, a na koncu ujeli ritem in zabeležili izjemno pomembno zmago, s katero smo si zagotovili mesto med osmimi najboljšimi ekipami v Ligi Nova KBM. Zdaj se bomo veliko lažje osredotočili na nekatere druge stvari.«

Nebojša Joksimović igralec KK Sixt Primorska: »Potrebovali smo kar nekaj časa, da smo ujeli naš pravi ritem igre, ponavadi nam to uspe veliko prej. Na koncu je bilo to dovolj, da smo si v zadnjem delu igre priborili zasluženo zmago. Šentjurju so v končnici tekme pošle moči, kar je prineslo končni rezultat. Zmaga je za nas zelo pomembna, saj se lahko lažje pripravimo na naporen ritem tekem, ki je pred nami.«