DomovŠportKozlički do točke na tekmi proti Mariboru

Kozlički do točke na tekmi proti Mariboru

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so na tekmi z Mariborom vodili, nato zaostajali na koncu pa po prvencu Sandija Križmana na Bonifiki izvlekli točko z Mariborom.

Po petih minutah otipavanja moči se je začelo zares in v dobrih petih minutah, ki so sledile, so gledalci videli razburljivo dogajanje. Prvi so v šesti minuti zagrozili domači, dobro postavljeni Jasmin Handanović pa je zaustavil močan strel Danijela Pranjića z 20 metrov. V podobnem slogu je vrnil Blaž Vrhovec v osmi minuti, Marijan Antolović je žogo s težavo odbil.

Vratar Kopra je že čez minuto zaustavil strel Dina Hotića, ki je imel veliko priložnost. Slabo minuto pozneje pa je Aleksander Rajčevič v kazenskem prostoru podrl Sandija Križmana, sodnik pa je upravičeno pokazal na belo točko. Senijad Ibričić je v deseti minuti unovčil najstrožjo kazen.

Foto: Telekom Prva liga Slovenije

Veliko priložnosti na obeh straneh je za gledalce prineslo zanimivo tekmo

Maribor, ki je tekmo sicer bolje začel, je znova zgrozil po strelu Dareta Vršiča z glavo v 20. minuti, šest minut pozneje pa so gostje vendarle zadeli, a je Milivoje Novaković ob sprejemu žoge igral z roko, zaradi česar so zadetek razveljavili. V 29. minuti so imeli gostje po prekršku nad Luko Zahovićem na voljo prosti strel s 25 metrov. Novaković je dobro meril, toda Antolović je bil znova na mestu.

V 35. minuti je imel Hotić novo veliko priložnost, a je iz dobrega položaja streljal čez vrata, malce zatem pa je zunanji del mreže zadel Zahović. Po gneči je v 44. minuti nevarno streljal še branilec Marko Šuler, tudi on pa je bil s 14 m nenatančen.

Tudi nadaljevanje tekme se je začelo s prevlado gostov, a večjih priložnosti si v uvodu vendarle niso priigrali. V 56. minuti so imeli gosti prvo pravo priložnost v drugem delu, v dvoboju iz oči v oči je bil Antolović uspešnejši od Novakovića.

Foto: Telekom Prva liga Slovenije

Izkušeni napadalec gostov pa je prišel do priložnosti v 59. minuti. Nerazumljivo napako Datkovića in Antolovića, ki sta pri podaji v kazenski prostor obstala na mestu oziroma sta čakala en drugega, je razpoloženi Novaković rutinirano izkoristil. Že čez tri minute je isti nogometaš po lepi podaji Dina Hotića znova premagal Antolovića za vodstvo gostov.

Marcos Tavares odigral svojo 300 tekmo v prvi ligi Slovenije

Domači so nevarno zapretili v 72. minuti. Matic Paljk je streljal z 18 metrov, odlično pa je posredoval Handanović. Pet minut pozneje je domači rezervist Darko Lukanović z glavo meril previsoko. Domači se še naprej niso predajali in po predložku Eda Kevina Kokorovića je z glavo izid na 2:2 v 80. minuti izenačil Sandi Križman.

Foto: Telekom Prva liga Slovenije

V 83. minuti je v igro vstopil Marcos Tavares, ki je odigral 300. tekmo v prvi slovenski ligi. Ta je v 86. minuti dobro preigraval in podal do Mitje Vilerja, ta pa do Novakovića, slednji pa je nato z nekaj metrov zgrešil cilj. V 90. minuti je sledila nova velikanska priložnost za goste, po lepi povratni podaji z glavo Novakovića je Zahović iz idealnega položaja streljal v koprskega vratarja Antolovića.

Po tekmi sta se tako vratar Antolović, kot tudi trener kozličkov Igor Pamić strinjala, da je bila današnja tekma zagotovo zanimiva za gledalce.

“Maribor je imel res veliko priložnosti, ki jih je zapravil, dobro so igrali, a tudi mi smo pokazali dobro igro,” je še dodal trener Koprčanov. Kaj je po tekmi povedal Marijan Antolovič pa v spodnjem videu.

Koprčani bodo v 29. krogu v ponedeljek, 17. aprila, gostovali v Kidričevem.