DomovŠportLiga Nova KBM: Tajfun ali Burja

Liga Nova KBM: Tajfun ali Burja

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na prvi tekmi v novem letu so tigri v pokalnem tekmovanju brez večjih težav premagali škofjeloški LTH Castings (97 : 68), kar je lepa popotnica za nadaljevanje sezone. Tokrat bo Sixt Primorska na edinem nedeljskem obračunu lige Nova KBM gostila državne prvake iz sezone 2014/2015.

Pred tigri zahteven nasprotnik

Košarkarji Primorske se z osmimi zmagami v krstni sezoni nahajajo na 6. mestu prvoligaške lestvice, ki še vodi v ligo za prvaka. Tigri, ki bodo jutri zaigrali proti Tajfunu iz Šentjurja, bodo morali za vnovičen uspeh pokazati dobro igro, Šentjurčani so namreč nanizali kar štiri zaporedne zmage in s tem potrdili, da lahko tudi oni resno računajo na nastop v letošnji ligi za prvaka.

Za tigri sta dve zaporedni zmagi proti ekipi LTH Castings, ki so jo najprej premagali v ligaškem tekmovanju (104 : 57), v novem koledarskem letu pa še v pokalu Spar.

Za tigri sta dve zaporedni zmagi nad Škofjeločani. Foto: KK Primorska

Nasprotnika z obojestranskim spoštovanjem

Obe ekipi pričakujeta trd obračun, kar potrjujeta tudi izjavi trenerjev.

Aleksander Sekulič, Sixt Primorska: “Po jesenskih kadrovskih menjavah igra Tajfun bolje, je precej bolj nevaren tekmec, ki je premagal tako Krko kot tudi Zlatorog iz Laškega. Pričakujemo zanimivo srečanje, v katerem želimo ubraniti prednost domačega terena.

Jurica Golemac, Tajfun: “Čaka nas nov izziv, tokrat pa igramo proti moštvu, ki spada med najboljše v tej sezoni. Sixt Primorska igra atraktivno in napadalno košarko, so zelo nepredvidljivi, kar so letos že večkrat dokazali. Mi smo imeli v teh dneh nekaj težav, a verjamem, da bomo v vsakem primeru pokazali borbeno predstavo, s katero bomo imeli možnost za nadaljevanje serije dobrih tekem.” *

Vabljeni torej jutri ob 17. uri v dvorano OŠ Koper, da si tudi sami ogledate zanimiv obračun in pomagate navijati za naše. #dejmotigri