DomovŠportLitijani z Brazilci močnejši od Škofjotov

Litijani z Brazilci močnejši od Škofjotov

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek so na Škofijah doživeli pravi praznik futsala, ki pa se ni končal po željah domačinov. Večkratni državni prvaki iz Litije, okrepljeni z izjemnima Brazilcema Hugom in Matheusom, so uspeli premagati domače rumeno-modre.

Skoraj 600 gledalcev je ustvarilo izjemno kuliso za prvi polfinale letošnje sezone. Kljub temu da Škofjoti na koncu niso dočakali željene domače zmage, je bila atmosfera v dvorani Burja skozi celotno srečanje  enkratna.

Smola na strani Škofjotov

Domačim se je zalomilo že v prvi minuti tekme, ko je vratar Kocjan, ki je zamenjal kaznovanega Mordeja, nesrečno prejel zadetek z druge strani igrišča. Bronx je uspel izenačiti, zadel je najboljši strelec lige Radiškovič, vendar se jih je smola kljub temu držala še naprej. Zapravili so tri priložnosti, da bi tekmo obrnili v svoj prid, kar je izkoristila brazilska naveza Hugo-Matheus, ki je z dvema zadetkoma slednjega popeljala goste do dveh zadetkov prednosti. Do konca prvega polčasa so Škofjoti zapravili še kazenski strel z desetih metrov.

Foto: Bronx Škofije

V drugi polčas so domači vztopili z veliko željo, da bi čim prej zadeli, a se je ponovila slika iz prvega dela. Po dveh zapravljenih priložnostih domačih so znova zadeli gostje. Bronxu ni preostalo drugega kot da namesto vratarja v polje postavijo še petega igralca in tako skušajo čim prej zadeti. V 30. minuti je uspelo zadeti Zajcu, nato pa je izjemno kakovostna gostujoča ekipa strnila svoje obrambne vrste in onemogočila vse nadaljnje poskuse domačih igralcev. Ko je bilo tekme praktično konec, so gostje svojo zmago le še potrdili z dvema streloma na prazna vrata domačih.

Prva bitka je pripadla Litiji, vendar Škofjoti menijo, da vojna še ni izgubljena. Do treh zmag je še dolga pot in prepričani so, da lahko vsaj enkrat zmagajo tudi v Litiji in serijo vrnejo nazaj na Škofije. Naslednja tekma bo v torek, 11. aprila, v Litiji.