DomovŠportMotivacije pred tekmo s Heliosom ne manjka

Motivacije pred tekmo s Heliosom ne manjka

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske se še drugič v tem tednu odpravljajo na težko gostovanje k aktualnim državnim prvakom Helios Suns. Primorci se bodo v soboto, 11. februarja, skušali oddolžiti Domžalčanom za poraz v četrtfinalu pokala Sixt Alpe Adria.

 Liga Nova KBM
Helios Suns : Sixt Primorska
sobota, 11. februar, ob 19. uri.

Primorci še drugič v tem tednu gostujejo v Domžalah. Foto: KK Primorska

V zaključku zadnje tekme bolj zbran Helios

Za Primorce ima tekma posebno težo, saj lovijo uvrstitev v ligo za prvaka lige Nova KBM. Zadnjo medsebojno tekmo so košarkarji Primorske začeli zelo obetavno, a so v nadaljevanju srečanja znatno padli v igri, kar so uspeli izkoristiti igralci Heliosa, ki so v zaključku tekme dokončno zapečatili usodo tigrov.

Izstopala sta Marcel Jones s 16 točkami ter Tomaž Bolčina z dvojnim dvojčkom (12 točk, 11 skokov). V vrstah  Koprčanov je bil najbolje razpoložen Nikola Gajić, ki je 18 točkam dodal še 8 skokov.

Zmaga bi bila obliž na rano ob izpadu iz pokala Alpe Adria. Foto: KK Primorska

Izjavi pred tekmo:

Uroš Zadnik, košarkar KK Sixt Primorska: “Poskušali bomo odpraviti napake, ki smo jih delali v ponedeljek. Naša naloga je, da smo vseh 40 minut maksimalno osredotočeni tako v napadu kot v obrambi. Prevečkrat se nam je že zgodilo, da nas je tekmec kaznoval in nadigral v zadnjih minutah. Cilj je, da z gostovanja prinesemo dve točki, ki sta pred nadaljevanjem tekmovanja še kako pomembni. Zadnje dni posvečamo temu, da popravimo napake, ki smo jih delali na zadnji tekmi.”

Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska: “Pred drugo tekmo proti istemu tekmecu v tednu dni smo zelo motivirani. Potrebna bosta odločnost in samozavest ter zavedanje, da je potrebno zdržati vseh 40 minut. Recept je enostaven – uveljaviti moramo svoje prednosti in prisiliti tekmeca v napake.”

Košarkarji Primorske so pred novim izzivom. Zmaga bi jim namreč prinesla dve pomembni točki v boju za uvrstitev v ligo za prvaka lige Nova KBM. *