DomovŠportStekle priprave na jubilejni Eurofest in Koper Handball Cup

Stekle priprave na jubilejni Eurofest in Koper Handball Cup

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Športna agencija Eurofest d. o. o. se v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno zvezo Slovenije intenzivno pripravlja na 4. mednarodni velikonočni rokometni turnir – Koper Handball Cup, ki bo potekal od 14. do 16. aprila 2017, ter na jubilejni 25. Eurofest, ki se bo odvijal od 3. do 8. julija 2017.

Koper nudi odlične pogoje za izvedbo množičnih prireditev

Že po tretjem velikonočnem rokometnem turnirju Koper Handball Cup, na katerem je sodelovalo 92 ekip iz 7 držav, je bilo jasno, da je Koper edinstveno mediteransko mesto, ki ponuja enkratne pogoje za organizacijo tovrstnih množičnih prireditev, saj premore številne vrhunske dvorane in široko paleto nastanitvenih kapacitet. Posebej zanimivo in privlačno je, da je razdalja med igrišči in nastanitvami največ 2 kilometra.

Na jubilejnem 25. Eurofestu pričakujejo okrog 160 ekip z vsega sveta.

Obe športni prireditvi sta se v Kopru že udomačili in postali tradicionalni. To dokazuje tudi zelo spodbudno število prijavljenih, saj je že po do sedaj zbranih prijavah jasno, da bosta to dve največji tovrstni športni prireditvi v letu 2017 tako v slovenskem kot tudi v mednarodnem merilu.

eurofest
Na Eurofestu se bodo pomerile moške in ženske ekipe iz različnih starostnih skupin. Foto: Eurofest

Kdo lahko sodeluje?

Na turnirju Koper Handball Cup bodo lahko sodelovali različni klubi, društva, šole, regijske selekcije oz. nacionalne selekcije.  Ekipe bodo nastopile v naslednjih kategorijah (dečki, deklice): letnik 2007 in mlajši (mini rokomet), letnik 2006 in mlajši (mini rokomet), letnik 2005 in mlajši, letnik 2004 in mlajši, letnik 2003 in mlajši, letnik 2002 in mlajši, letnik 2000 in mlajši, letnik 1997 in mlajši.

Na Eurofestu se bodo pomerile moške in ženske ekipe v kategorijah po naslednjih letnikih: 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2000, 1997 in seniorji.

Na letošnjem Eurofestu kar nekaj novosti

Za jubilejni 25. rokometni festival Eurofest 2017 organizator pripravlja kar nekaj novosti. Ena od teh bo tekmovanje v rokometu na invalidskih vozičkih. Gre za športno panogo, ki se v zadnjih letih v nekaterih evropskih državah hitro razvija in je presegla rekreativne okvirje, saj ponekod že igrajo tako prvenstvene kot tudi mednarodne tekme. Gotovo bo ta šport v naslednjih letih še napredoval, rokomet je namreč po svetu zelo priljubljen in tudi rokomet na invalidskih vozičkih se je izkazal kot dinamičen šport, ki bo gotovo zanimiv tudi za gledalce v Kopru.

imgp4361-2
Tekmovanja bodo potekala na osmih igriščih, središče vsega dogajanja pa bo Športno-rekreativni center Bonifika z dvorano Osnovne šole Koper in dvorano Arene Bonifika, kjer imajo mladi športniki odlične pogoje. Foto: Eurofest

V sklopu 25. Eurofesta bo organiziran tudi zanimiv turnir v rokometu na mivki (Beach Handball). Za ljubitelje rokometa pa so organizatorji pripravili tudi številne druge novosti in presenečenja.

V Kopru pričakujejo več kot 3000 športnikov

“Letos beležimo neverjetno veliko prijav iz Francije. Več kot 50 prijavljenih pa prihaja iz Rokometne šole Nikole Karabatiča, ki bo sodelovala s kar štirimi ekipami. Skupaj je trenutno prijavljenih okoli 50 ekip iz Belgije, Danske, Francije, Češke, Norveške, Švedske, Slovenije in Tajvana. Preko 3000 udeležencev z vsega sveta bo s svojo pozitivno energijo in mladostno razigranostjo v začetku julija dalo Kopru poseben pečat in bistveno popestrilo mestni utrip. Pričakujemo več kot 160 ekip iz  Evrope, Azije, Amerike in Afrike. Na turnir Koper Handball Cup pa je trenutno prijavljenih več kot 40 ekip iz Avstrije, Češke, Nemčije, Hrvaške, Italije, Slovaške in Slovenije. Pričakujemo pa, da se bo prijavilo okoli 100 ekip, čakamo namreč še na prijave ekip iz BiH, Srbije, Avstrije, Hrvaške, Litve, Makedonije, Črne Gore, Madžarske, Češke …,” so povedali organizatorji prireditve.

eurofest
Na 25. Eurofestu pričakujejo okrog 160 ekip z vsega sveta. Foto: Eurofest

Tekmovanja bodo potekala na 8 igriščih, središče dogajanja pa bo Športno-rekreativni center Bonifika, kjer dvorana Osnovne šole Koper in dvorana Arene Bonifika nudita mladim športnikom odlične pogoje. Osrednje prizorišče 25. Eurofesta bo tudi tokrat Ukmarjev trg, kjer bodo čez dan potekale zanimive tekme, zvečer pa bodo organizirane razne zabavne in družabne prireditve, ki so namenjene povezovanju mladih.

Zakaj se udeležiti 4. turnirja Koper Handball Cup in 25. Eurofesta?

Tovrstna rokometna druženja in športna udejstvovanja ponujajo udeležencem možnost pridobivanja izkušenj. Fantje in dekleta se lahko pomerijo s svojimi vrstniki iz drugih držav, se primerjajo med seboj in odigrajo kakovostne tekme. Poleg tekmovalnega vidika sta velikonočni turnir in poletni festival idealni priložnosti za navezovanje novih stikov z igralci in igralkami drugih klubov. Da se bodo udeleženci po napornih tekmah lahko tudi sprostili in uživali, organizator pripravlja pestro družabno dogajanje. Glede na to, da bodo tekme potekale samo v dopoldanskem oz. popoldanskem času, bodo imele igralke in igralci dovolj prostega časa tudi za oglede bližnjih turističnih znamenitosti.

eurofest
Da se bodo udeleženci po napornih tekmah lahko tudi sprostili in uživali, organizator pripravlja pestro družabno dogajanje. Foto: Eurofest

Športne prireditve kot turistična promocija

Tovrstni športni dogodki so nedvomno tudi turistična promocija za slovensko obalo in hkrati priložnost za dodaten zaslužek številnih ponudnikov blaga in storitev v mestu, kjer se bodo v glavnem zadrževali športniki. Koper nudi odlične pogoje za izvedbo tako velikih dogodkov, kot sta Eurofest in Koper Handball Cup. Velik plus Kopra je zagotovo majhna razdalja med nastanitvami, športnimi objekti in plažami, sem pa lahko prištejemo še igranje v lepem okolju ob morju in na urejenih športnih igriščih z ustrezno infrastrukturo. Zagotovo bo športnike razveselila tudi možnost, da se lahko med eno in drugo tekmo osvežijo kar v morju.

Več informacij o Eurofestu in turnirju Koper Handball Cup dobite TUKAJZa vaša vprašanja so organizatorji na voljo tudi na e-naslovu info@eurofest.si.  *