DomovŠportTajfun iz Šentjurja je bil tokrat za primorske košarkaše premočen nasprotnik

Tajfun iz Šentjurja je bil tokrat za primorske košarkaše premočen nasprotnik

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Moštvo Sixt Primorske je na tekmi 5. kola Lige Nova KBM za obstanek moralo priznati premoč Tajfunu. Kljub strelsko razpoloženima Nikoli Gajiću (20 točk) in Dudi Sanadzeju (15 točk) so bili na koncu Šentjurčani boljši s 87:64.

Po visoki zmagi nad Portorožem in potrditvi igranja v najmočnejši slovenski košarkarski ligi v prihodnji sezoni, se Primorcem tokrat ni izšlo. Po začetnih 5:5, kar je bil edini neodločen izid tekme, so tekmeci prestavili v višjo prestavo in predvsem po zaslugi odličnega skoka pod obroči in natančnih metov iz razdalje počasi a vztrajno višali prednost.

Tekmec tokrat v premoči

Tudi prvi strelec lige, Duda Sanadze in zadnje tedne izjemno razpoloženi Nikola Gajić nista mogla ustaviti naleta gostiteljev in loviti zaostanka. Glavni odmor je koristil predvsem Sekulićevim varovancem, ki so začeli odločno, vodilna strelca oranžno-modrih sta vajeti vzela v svoje roke, a žal je na drugi strani tudi tekmec odgovoril z novimi točkami. Tako tokrat košarkarjem ni ostalo drugega, kot da skušajo do konca tekme čim bolj uloviti tekmeca.

Foto: facebook KK Sixst Primorska

Prvenstvo se za Primorce nadaljuje prihodnjo soboto, ko bodo v Sežani gostili ekipo LTH Castings iz Škofje Loke. To bo druga “domača” tekma v Sežani. Na prvi tekmi proti Parkljem v pokalnem tekmovanju so bili uspešnejši tigri in nadejajo se, da bo tako tudi tokrat.

Gezim Morina, košarkar KK Sixt Primorska: “Tokrat smo žal zelo slabo začeli in dovolili tekmecu, da se razigra že od prvega napada naprej. Dobili so skoke v napadu in zadeli nekaj odprtih metov za tri točke, mi pa smo bili v popolnem krču. V drugem polčasu smo pokazali čisto drug obraz, a žal proti tako kakovostni ekipi, ki se še bori za obstanek, je bilo to prepozno. Današnja zmaga je zasluženo ostala v Šentjurju.”

Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska: “Na današnji tekmi je bil tekmec precej bolj konkreten, odločen. Predvsem s skokom v napadu smo dovolili, da so se razigrali ključni strelci. S tem so dobili dodatno samozavest in imeli strelsko fantastičen večer. Težko nam je bilo stabilizirati igro. V drugem polčasu je vse skupaj izgledalo precej bolje tako v napadu kot tudi v obrambi, vendar proti tako izkušeni ekipi s takšnim naborom igralcev, kot ga imajo, nismo imeli priložnosti, da se jim preveč približali in tekmo so mirno pripeljali do konca.”