DomovŠportTekma na Bonifiki se je zaključila z izenačenjem

Tekma na Bonifiki se je zaključila z izenačenjem

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V zadnji tekmi 22. kroga prve lige Telekom Slovenije nismo dobili zmagovalca. Celjani so povedli v končnici prvega polčasa, Koprčani pa izenačili na začetku drugega. Kljub temu da so Celjani končnico tekme odigrali z igralcem manj, Koprčanom ni uspelo zmagati.

Dvoboj Kopra in Celja, ekip, ki zasedata šesto in peto mesto na lestvici, se je drugič v sezoni končal z 1 : 1. Spremljali smo trdo tekmo z malo pravimi priložnostmi.

Gol in avtogol Celjanov

V prvem polčasu so gledalci spremljali obračun z redkimi resnimi streli na eni in drugi strani. Koprčani so prvi strel v okvir vrat gostov prek Senijada Ibričića sprožili šele v 36. minuti.

Koprčani so prvi strel v okvir vrat gostov sprožili šele v 36. minuti. Foto: FC Koper

Ibričiću po več prodorih ni uspelo poslati točne zadnje podaje proti vratom, je pa to v 41. minuti odlično uspelo Rudiju Požegu Vancašu, ki je lepo našel Nina Pungarška. Ta je stekel za hrbet koprske obrambe in rutinirano spravil žogo še mimo Igorja Nenezića.

Koprčani so nato po prekršku nad Valencio prišli do prostega strela na desni strani. Izvedel ga je Danijel Pranjić, ki je poslal ostro žogo pred gol, Matic Kotnik je šel v prazno, žoga pa se je nato od Elvedina Džinića odbila v mrežo.

V 85. minuti je Damir Hadžić dobil svoj drugi rumeni karton, tako da so Celjani tekmo končali le z deseterico. Številčne premoči pa Koprčanom ni uspelo unovčiti, tako da sta se ekipi razšli z delitvijo točk.

Tekma se je zaključila z izenačenjem. Foto: FC Koper

Koprčani bodo v 23. krogu, ki ga bodo odigrali v soboto, gostovali v Domžalah.

  • stadion Bonifika: gledalcev 500
  • sodniki: Obrenović, Kasapović (oba Ljubljana) in Vojska (Dob)
  • strelca: 0 : 1 Pungaršek (41.), 1 : 1 Džinić (55./avtogol).
  • Koper: Nenezić, Dedić (od 46. Kokorović), Datković, Gregov, Andrejašič, Valencia, Pranjić (od 74. Paljk), Teijo (od 46. Pučko), Belima, Ibričić, Vekić.
  • Celje: Kotnik, Travner, Hadžić, Džinić, Barišić, Pungaršek, Pišek, Belić (od 86. Cvijanović), Rahmanović (od 85. Podlogar), Požeg Vancaš, Volaš
  • rumeni kartoni: Andrejašič, Pučko, Kokorović; Požeg Vancaš, Hadžić, Barišić, Rahmanović
  • rdeči karton: Hadžić (85.)
    *