DomovŠport“Tigri” zabeležili še četrto zmago

“Tigri” zabeležili še četrto zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na gostovanju v Splitu na tekmi petega kola Druge divizije Lige ABA zabeležili četrto zmago v sezoni. Od Splitčanov so bili izbranci Jurice Golemca po izjemnem preobratu boljši z 82:75. V soboto je pred »tigri« nova težka preizkušnja, saj v Areno Bonifika prihajajo aktualni državni podprvaki, košarkarji Rogaške.

Primorsko moštvo je v Ligi ABA 2 zabeležilo še drugo zaporedno zmago, z uspehom v Splitu pa se je ekipa, ki jo v tej sezoni vodi glavni trener Jurica Golemac, na vrhu lestvice s štirimi zmagami in enim porazom izenačila z Vršcem.

»Tigri« so v tekmo vstopili zadržano, košarkarji Splita pa so to izkoristili in že v prvi četrtini vodili s kar 15 točkami razlike (28:13). Toda na začetku druge četrtine je Jurica Golemac našel svojega aduta s klopi. Gregor Glas je ob prihodu na parket v igro Primorcev vnesel svežino, dosegel osem od naslednjih desetih točk Sixta Primorske in soigralcem dal pogum, da so nadaljevali njegovo delo. Z delnim izidom 21:2 so se »tigri« vrnili v tekmo in na glavni odmor odšli s točko naskoka (41:40).

Foto: KK Sixt Primorska


Tekme nismo dobro začeli, v obrambi smo igrali preveč mehko. Kljub temu smo pokazali karakter in preostanek tekme odigrali tako, kot znamo.
– Gregor Glas, igralec KK Sixta Primorske

Split je na samem začetku tretjega dela igre še prešel v vodstvo, nato pa je žogo v svoje roke vzel Tadej Ferme in praktično sam povedel primorsko moštvo v vodstvo – pri rezultatu 44:41 za Splitčane je prispeval kar 14 od naslednjih 16 točk Sixta Primorske, ko je zapustil igro, dobri dve minuti pred zaključkom četrtine, pa je semafor v dvorani kazal 59:50 v korist primorskih »tigrov«. V nadaljevanju ekipa iz Dalmacije, ki jo s klopi vodi selektor hrvaške reprezentance Ivica Skelin, ni nikoli resneje ogrozila nove zmage Sixta Primorske, mirno končnico pa sta zagotovila Marijan Čakarun z zabijanjem in Mirko Mulalić z dvema zadetima prostima metoma.

Najboljši strelec primorske ekipe je bil na koncu Tadej Ferme. Dosegel je 17 točk, ob tem pa zadel vseh pet metov za tri in en met za dve točki. Ferme je bil eden izmed petih košarkarjev, ki so dosegli dvomestno število točk – Shawn King se je ustavil pri 13, Marijan Čakarun pri 12, Mirko Mulalić in Nejc Zupan pa pri desetih točkah.

Prihodnjo sredo nas v Areni Bonifika čaka obračun za prvo mesto na lestvici Druge divizije Lige ABA. Na Primorsko prihaja Vršac, ki je v petem kolu izgubil na gostovanju pri Lovćenu 1947 iz Cetinj, z 82:90.

Spomnimo, košarkarji Sixta Primorske in Vršca so se v tej sezoni enkrat že pomerili. Na kvalifikacijskem turnirju za Ligo ABA 2 v Laktaših sta obe ekipi prikazali izjemno predstavo, na tekmi polni preobratov, pa so se zmage na koncu po kar treh podaljških veselili košarkarji srbskega moštva (109:106).

Še prej pa Sixt Primorsko v soboto ob 19.00, prav tako v Areni Bonifika, čaka tekma 6. kola Lige Nova KBM z državnimi podprvaki iz minule sezone, košarkarji Rogaške, ki so v petem kolu Lige ABA 2 v gosteh z 78:56 nadigrali AV Ohrid.