DomovŠportV Domžale po napredovanje

V Domžale po napredovanje

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Naporen tekmovalni razpored košarkarjem Sixta Primorske ne dovoljuje veliko počitka. Po zmagi in blesteči predstavi na sobotnem obalnem derbiju proti Portorožu jih že danes ob 19. uri čaka povratna tekma četrtfinala pokala Sixt Alpe Adria.

Na gostovanje v Domžale se Primorci sicer odpravljajo s 15 točkami zaostanka, a so vseeno odločeni, da bodo srečanje proti aktualnim državnim prvakom tokrat dobili.

Prvo tekmo je gostila športna dvorana OŠ Koper. Foto: KK Primorska

Prva tekma tekla po načrtih Heliosa

Prva tekma četrtfinala, odigrana v športni dvorani OŠ Koper, je potekala po načrtih Domžalčanov, ki so si z dobro predstavo priigrali 15 točk naskoka in s tem dobre obete za napredovanje v polfinale tekmovanja. Rezultat v Kopru je bil 71 : 56.

Kljub temu pri Primorski ne mečejo puške v koruzo in si bodo na gostovanju skušali zagotoviti mesto med najboljšimi štirimi ekipami pokala Sixt Alpe Adria.

Optimizem pred povratno tekmo vliva dobra predstava na obalnem derbiju. Foto: KK Primorska

V tekmo na krilih dobre predstave na obalnem derbiju

Primorci se v tekmo podajajo na krilih visoke zmage nad Portorožem (94 : 61). Veseli podatek, da je KK Primorska na obalnem derbiju prikazala kakovostno predstavo tako v napadu kot obrambi.

Zadnje srečanje v ligi Nova KBM pa ni bilo tako uspešno za Helios, saj mu ni uspelo nadaljevati niza treh zaporednih zmag. V dvoboju aktualnih in nekdanjih državnih prvakov so bili z rezultatom 65 : 70 boljši košarkarji Tajfuna.

Tekma bo pomembna tudi za samozavest pred nadaljevanjem tekmovanj v ligi Nova KBM, kjer se bosta ti isti dve ekipi pomerili že v soboto, 11. februarja. *