DomovŠportV Koper prihaja Krka

V Koper prihaja Krka

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Uvodna tekma 15. kola lige Nova KBM prinaša košarkarjem Sixta Primorske eminentnega nasprotnika. Na gostovanje v Koper prihaja večkratni državni prvak Krka iz Novega mesta.

Tekma bo danes ob 20. uri

Odskočna deska za nadaljevanje prvenstva

Po dveh zaporednih porazih v ligi Nova KBM bi bil lahko morebitni uspeh Primorske odskočna deska za uspešno nadaljevanje sezone in ohranitev mesta na lestvici, ki v zaključku prvenstva še vodi v ligo za prvaka. Na zadnji odigrani tekmi, ki se je končala po podaljšku, so košarkarji Primorske morali priznati premoč Rogaški. Čisto drugačno vzdušje vlada v ekipi Krke, ki v Koper prihaja polna samozavesti, saj je v preteklem kolu visoko premagala LTH Castings, v ligi ABA pa je v nedeljo proti Crveni Zvezdi prikazala dobro igro in tesno izgubila.

Tigri bodo poskusili ponovno  presenetiti Krko. Foto: KK Primorska

Krka letos že premagana

Tekmeca sta se v 4. kolu lige Nova KBM pomerila v Novem mestu. Takrat so v izenačeni tekmi tigri pripravili presenečenje in v dvorani Leona Štuklja z 80 : 78 premagali favoriziranega nasprotnika. V taboru Primorske so po dveh porazih lačni zmage in verjamejo, da je Krka premagljiva tudi tokrat. Da pot do 9. zmage ne bo lahka, kaže že pogled na lestvico. Novomeščani z 11 zmagami zasedajo 2. mesto na lestvici in so v zadnjem obdobju nanizali 5 zaporednih zmag. Sixt Primorska je z 8 zmagami in 6 porazi na 6. mestu prvenstvene lestvice.

Košarkarji Primorske so se z gostovanja v Novem mestu vrnili z zmago. Foto: KK Krka

Kaj pred tekmo pravijo v taboru Primorske?

Aleksander Sekulič, trener KK Primorska: Fantje delajo dobro tako na treningih kot tudi na tekmah. Manjka nam morda malce športne sreče, da bi se nam izšlo tudi rezultatsko. Moramo biti potrpežljivi, proti Krki igrati borbeno in z malce sreče se lahko nadejamo zmage. Na tekmo se pripravljamo z željo, da na domačem parketu premagamo ekipo, ki je sicer prepričljiva v prvenstvu, a trenutno malce zdesetkana zaradi poškodb. Naša daljša klop in z njo več možnosti v rotaciji bi morali pomeniti jeziček na tehtnici, ki tekmo lahko prevesi v našo korist.”

Bojan Radulović, košarkar KK Sixt Primorska: “Po dveh zaporednih porazih smo lačni zmage. Vsekakor bomo tudi v sredo dali vse od sebe in se ob bučni podpori s tribun, kakršne smo bili na preteklih tekmah že deležni, nadejamo pozitivnega rezultata.” *

Tekma s Krko bo torej zahteven preizkus za košarkarje Primorske. Da bi ga uspešno prestali, jim lahko s svojim navijanjem pomagate tudi vi. #dejmo tigri.