DomovŠportŽupan Boris Popovič za Ekipo SN: “Stanje v koprskem klubu je zelo dobro, odlično!”

Župan Boris Popovič za Ekipo SN: “Stanje v koprskem klubu je zelo dobro, odlično!”

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V zadnji izdaji športnega časopisa Ekipa SN je objavljen intervju z županom Mestne občine Koper Borisom Popovičem. V intervjuju je predstavljen njegov pogled na aktualno dogajanje na Bonifiki, na sedanjost in prihodnost kluba.

Koprski župan je v pogovoru poudaril, da je njegova edina vloga v klubu ta, da je župan, ki ima posluh za koprski šport in je pripravljen priskočiti na pomoč vsem koprskim klubom in športnikom, torej tudi FC Kopru.

Foto: Ekipa SN
“Trenutno stanje v koprskem klubu je zelo dobro, odlično,” poudarja župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

Prisilna poravnava poteka po napovedih

Glede prisilne poravnave je zgolj ponovil mnenje, ki ga je izrazil že ob začetku poravnave. “O tem, da bo tako, kot je zdaj, sem govoril že takrat, ko se je vse skupaj začelo, pa mi ni nihče verjel. Zakoni obstajajo in vemo, kaj dopuščajo in kaj je potrebno narediti. Predsednik kluba je storil, kar veleva zakon, in sedaj stvari tečejo, kot morajo,” je misli strnil koprski župan.

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič še naprej verjame v uspešno nogometno zgodbo v Kopru. Foto: arhiv ekoper.si

Mandarića zaslepila želja po maščevanju

Da so nameni Milana Mandarića v koprskem klubu milo rečeno vprašljivi, pojejo že ptički na veji, čemur v intervjuju pritrjuje tudi koprski župan Boris Popovič. Mandarića je namreč zaslepila želja po maščevalnosti, zaradi nje je želel onesposobiti klub in ga spraviti na kolena. Koprski župan se boji ponovitve “Mandaričeve prakse” tudi pri ljubljanskem prvoligašu. Za njim je namreč v Kopru ostal 1,5 milijonski dolg. “Kdo lahko jamči, da se zgodba ne bo ponovila?” se sprašuje.

Mandarić bo slej ko prej v dolgove pahnil tudi Olimpijo

Koprski župan Boris Popovič pojasnjuje, da je denar, ki ga terja Mandarić, šel za plače in nemoteno delovanje kluba. Mandarić je denar porabil, se odločil oditi in pustiti klub na cedilu, sedaj pa denar zahteva nazaj. Župan je prepričan, da so zahteve Mandarića povsem nerazumske in skregane z zdravo pametjo. Mandarić je imel namreč v klubu vso oblast, želel je zaslužiti, a če mu to ni uspelo, je za to kriv sam. Župan Boris Popovič Milana Mandarića označuje za nogometnega magnata, katerega glavno vodilo je zaslužek, ko tega ne bo več na vidiku, bo zapustil tudi Ljubljano.

Vztrajnost in trdo delo bosta koprski nogometni klub (kljub škodoželjnemu posmehovanju določenih posameznikov) popeljala na pota uspehov. Foto: arhiv FC Koper

Koper je velik klub

Župan Mestne občine Koper še naprej verjame v uspešno nogometno zgodbo v Kopru. Res da rezultat v prvi sezoni ni dosegel pričakovanj, a tudi Rim ni nastal v enem dnevu. Koper je že osvajal lovorike in jih bo tudi v prihodnje. Kljub  temu da v danem trenutku ni želenih rezultatov, to ne pomeni, da je Koper zgodba o neuspehu, prej obratno.

V Kopru imajo nogometaši na voljo odlične pogoje za delo, ki so zgled za preostale klube v slovenskem prostoru pa tudi širše. Športna infrastruktura okoli Bonifike izpolnjuje vse pogoje za doseganje tekmovalnih uspehov.

Po besedah župana Borisa Popoviča nogometni Koper še ni rekel zadnje,  vztrajnost in trdo delo bosta tudi koprski nogometni klub (kljub škodoželjnemu posmehovanju določenih posameznikov) popeljala na pota uspehov. *