Po poti čudes narave

0
1030

Jutri otroke in mladostnike čaka zanimivo potepanje po čudoviti zimsko-pomladni naravi slovenske Istre. Dejavnosti, ki jih organizira podjetje Hippocampus Koper, sofinancira tudi Mestna občina Koper.

Že v dopoldanskih urah se bodo vsi, ki so se na pohod prijavili, odpravili v gozd in opazovali naravo, kako se počasi prebuja iz zimskega spanja.

Mazurinov mlin. Foto: geocaching.com

Osrednja tema sprehoda bo voda, kar pomeni, da bodo otroci uživali predvsem ob opazovanju vodnih virov in življenja ob njih. Spoznavali bodo, kakšen vpliv ima voda na pokrajino, obiskali Mazurinov mlin in občudovali enega najvišjih slapov v slovenski Istri – slap Stranice.

Skriti kotički koprskega zaledja: Po poti slapov

Varujmo in ohranjajmo naravo

Projekt Poti do čudes narave sodi v okvir dejavnosti koprskega zavoda Hippocampus, ki skrbi za povezovanje mladih z naravo – spoznavanje narave, ozaveščanje o njenem pomenu, učenje varovanja in ohranjanja narave ter vzpostavljanje tesnega stika mladih z naravo skozi prijazno sobivanje. Hkrati pa v sodelovanju z Mestno občino Koper s projektom seznanjajo mlade z lepimi kotički slovenske Istre, saj bodo tako nove generacije bolje poznale kraje, v katerih živimo. *