PRSI EUGENIJE CARL ODMEVAJO TUDI ČEZ MEJO: Tuji mediji zgroženi nad absurdnim sodnim epilogom

0
13381

Te dni je po medijih zaokrožila vest, da bo moral koprski župan Boris Popovič novinarki Eugeniji Carl plačati 3500 evrov, ker je, verjamete ali ne, kot sam pravi zgolj pohvalil njene prsi. Nenavadna, da ne rečemo kar absurdna sodba ljubljanskega okrožnega sodišča je presenetila ne samo prvega moža koprske občine, temveč so se nad njo zgražali celo nekateri tuji mediji, ki so se v teh dneh množično obračali tudi na uredništvo našega spletnega portala.

Kot smo že poročali na našem portalu, naj bi izjava koprskega župana Borisa Popoviča, da so njene nove prsi tako perfektne, da jih je pohvalila celo njegova žena, izrečena oktobra 2013, novinarki RTV Slovenija Eugeniji Carl povzročila »veliko duševno stisko, zaradi katere se je morala celo umakniti iz vsakdanjega življenja in oditi na dopust, da ne bi bila podvržena vsakodnevnemu obrekovanju in posmehovanju«.

V znanem srbskem mediju Alo! so tako v naslovu celo namignili, da je koprski župan Boris Popovič novinarki dejansko plačal operacijo prsi.

Članek v srbskem mediju Alo! si lahko preberete na tej povezavi: http://www.alo.rs/gradonacelnik-placa-3-500-evra-za-lepe-grudi/152846

Že takrat so bili nad celotno zgodbo okrog novinarkinih prsi presenečeni številni slovenski mediji, sedaj ko je dobila sodni epilog, pa je završalo še v tujih medijih. Na naše uredništvo so se namreč zgrnila vprašanja medijskih hiš iz bivših republik nekdanje Jugoslavije in severa Italije, ki nikakor ne morejo doumeti, da je ne le v novinarski sferi, ampak tudi na splošno, sploh mogoče, da nedolžna in dobro namerna pohvala, predvsem, ko je govora o lepoti, sproži tak medijski pomp.

Da smo Slovenci  s komunizmom v pretekli zgodovini šli v eno skrajnost, sedaj pa s takšnimi nadvse absurdnimi sodnimi postopki drvimo v drugo skrajnost, so prepričani določeni novinarski kolegi iz severa Italije. Še več, povsem zgroženi nad absurdnim sodnim procesom so bili tudi kolegi novinarji iz bivših republik naše nekdanje skupne države, ki do sedaj niso nikoli ne spraševali ne pisali o naših sodnih postopkih. Tokrat o zadevi niso samo poizvedovali, temveč so se na izredno ironičen način tudi razpisali. V znanem srbskem mediju Alo! so tako v naslovu celo namignili, da je koprski župan Boris Popovič novinarki dejansko plačal operacijo prsi.

Carlova je koprskemu županu Borisu Popoviču po poročanju srbskega medija Alo! med drugim tudi zamerila , saj naj bi ji ta dejal, da ni podobna Pameli Anderson.

Kot je razvidno iz dostopnih cenikov različnih estetskih kirurgij, se cene tovrstnega lepotnega posega, ki naj bi ga po nekaterih govoricah dejansko opravila Carlova, gibljejo ravno nekje okrog 3500 evrov. Ravno taka je višina odškodnine, ki bi jo moral po sodbi ljubljanskega sodišča Popovič plačati Carlovi. Naključje?

Če že nekateri naši »resni mediji«, ki naj bi, kot izhaja iz objav na različnih socialnih omrežjih, delali po navodilih novinarke Eugenije Carl, so morda tuji mediji pri svojem poročanju veliko bolj neodvisni in nepristranski. Spomnimo se samo na nedavni medijski embargo, ki ga je v primeru poročanja tiskovne konference Mestne občine Koper o tragični nesreči v Luki Koper, po prepričanju župana Borisa Popoviča odredila ravno Carlova.

Razpisali pa se niso zgolj tuji mediji, ampak tudi komentatorji spletne različice medija Alo!.
Tuje medijske hiše je, ravno zato, ker so neobremenjeni in objektivno pristopajo do tem, ki zadevajo koprskega župana Borisa Popoviča, v veliki meri ne le zmotila, ampak prav presenetila nedavna odločitev okrajnega sodišča v Ljubljani, ki je izjave Popoviča očitno razumelo povsem narobe.

In medtem ko so se tuji novinarji za pojasnila obrnili celo na naše uredništvo, so domači mediji zgodbo predstavili pristransko, v smislu še ene v nizu »zmag« koprske samooklicane raziskovalne novinarke. Nihče med mediji pa žal ni niti z besedico omenil, kar je vseskozi trdil koprski župan, in sicer da je potrebno njegovo izjavo razumeti kot nedolžno pohvalo zunanjega videza novinarke, ki bi jo bila po njegovem prepričanju vesela prav vsaka ženska.