V olimpijskem bazenu prve plavalce pričakujejo že ta četrtek

0
2132

Koprski olimpijski bazen, ki velja tudi za izjemno hitrega in akustičnega, bo prve plavalce gostil že v četrtek, prvo vaterpolo tekmo pa bo domača ekipa VD Koper Primorska proti Zadru odigrala že to soboto.  

Potem, ko je minuli petek, 16. novembra, koprska občina namenu predala pokrit olimpijski bazen v Kopru, bodo v četrtek v njem začeli trenirati plavalci in vaterpolisti. V soboto, 24. novembra, bo ob 19. uri nov bazen gostil tudi prvo vaterpolo tekmo, na kateri se bosta v drugi Jadranski ligi pomerila Vaterpolo društvo Koper Primorska in ekipa VK Zadar 1952. Vstop bo prost, vabljeni v čim večjem številu.

V teh dneh je v teku tudi primopredaja objekta, in sicer med izvajalcem in koprsko občino ter Javnim zavodom za šport Mestne občine Koper, ki bo z bazenom upravljal, poleg tega pa so v teku tudi usklajevanja glede treningov, tekem in drugih aktivnosti športnih klubov oz. društev. V naslednji fazi, ki bo sledila že v kratkem, pa bo objavljen tudi urnik obratovanja bazena za vse uporabnike.

Novo pridobitev je minuli petek s slavnostnim prerezom traku namenu predal prvi mož koprske občine Boris Popovič.