V Sv. Antonu praznovali dan upora proti okupatorju

0
388

Mestna občina Koper, Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper, Krajevna skupnost Sv. Anton in Krajevni odbor ZZB Sv. Anton so včeraj v dvorani zadružnega doma v Sv. Antonu organizirali svečanost v počastitev dneva upora proti okupatorju.

Slavnostna govornica je bila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić: »Samo dejstvo, da živimo v demokratični družbi, nam še ne zagotavlja varnosti pred fašistično grožnjo. Tudi danes, v združeni Evropi, so med nami ljudje, ki želijo nadaljevati drugo svetovno vojno v 21. stoletju. Fašizem je še vedno z nami. Tudi danes. Prepoznamo ga v lažnih novicah, v netenju strahu in sovraštva do drugačnih, v delitvah na naše in njihove, v nestrpnosti do drugače mislečih in verujočih, predvsem pa v izjavah posameznih izvoljenih politikov. Tudi tistih na najbolj vidnih položajih.«

V kulturnem programu so sodelovali Godba na pihala Sv. Anton, Moški pevski zbor Lopar, učenke in učenci OŠ Elvire Vatovec Prade, podružnica Sv. Anton in Igor ter Tjaša, harmonikar in pevka.