Koprskim plesalkam na Nizozemskem bron

0
1085

Šest deklet športnega društva Flipcapris iz Kopra se je minuli konec tedna odlično odrezalo na 24. evropskem prvenstvu v cheerleadingu in cheerplesu, ki je potekalo na Nizozemskem. S tekmovanja, ki se ga je udeležilo rekordnih 1800 tekmovalcev iz Nemčije, Velike Britanije, Italije, Nizozemske, Rusije, Irske, Latvije, Poljske, Ukrajine in Slovenije, so se s trenerko Diano Flego vrnile s pokalom za 3. mesto.

Ekipa iz Kopra, ki so jo sestavljale Ana Vilimanovič, Lana Hvastja, Tara Šabec, Hana Avdič, Sara Podnar in Leticija Ambrožič je že prvi dan prvenstva v močni konkurenci dosegla vrhunske uvrstitve. Lana Hvastja in Tara Šabec sta v kategoriji junior street cheer double zasedli 5. mesto, ravno tako kot Hana Avdič in Sara Podnar v kategoriji junior cheer dance double, so sporočili iz koprskega kluba.

V isti kategoriji sta se Ana Vilimanovič in Lana Hvastja uvrstili na 9. mesto, Tara Šabec in Leticija Ambrožič pa na 11. mesto. V kategoriji junior street cheer je skupina zasedla 8. mesto, Lana Hvastja in Hana Avdič pa 11. mesto v kategoriji junior pom dance double. Najboljšo uvrstitev dneva so dekleta dosegla v skupini, kjer so se v kategoriji junior cheer dance uvrstila na 4. mesto, tik pod stopničke.

Dekleta so se posebej izkazala v sklepnem nastopu in se z odlično odplesano koreografijo pred številnim občinstvom zavihtela na 3. mesto in težko pričakovani pokal prinesla v Koper.

Ta ima za dekleta še toliko večji pomen, saj je večina prav v tej sezoni prestopila iz otroške v mladinsko kategorijo, kjer je zahtevnost še toliko večja, so dodali v klubu. Z evropskim bronom so tako trenerka kot koprske plesalke sklenile uspešno plesno sezono.