Kriminalistov prijatelj v akciji

0
2253

Podjetje Finali je proti koprskemu županu Borisu Popoviču vložilo kazensko ovadbo – tako izhaja iz vprašanja novinarja časnika Primorske novice, ki se je z vprašanji obrnil na službo za odnose z javnostmi Mestne občine Koper. Zanimalo ga je, ali je župan seznanjen z ovadbo oz. njeno vsebino in kako jo komentira.

Odgovor župana v celoti objavljamo spodaj:

»Z ovadbo in njeno vsebino nisem seznanjen, zato je ne morem ustrezno vsebinsko komentirati. Kar zadeva koprsko občino, verjamem, da so bili vsi postopki izpeljani pravilno in je s tega vidika kot vedno v vseh teh 15-ih letih vse v redu. Problematičen je v tej zgodbi samo eden, in to je g. Grižon, to je tisti človek, ki je ves čas zaviral razvoj Luke Koper in onemogočal gradnjo novega vhoda v pristanišče. Tudi po tem, ko je Luka imela celo gradbeno dovoljenje in izbranega izvajalca ter je celo  zgradila del nujne infrastrukture za vhod, manjkal je samo del občinskega zemljišča, ki ga je Grižon uzurpiral na čisto komunističen način. Grižon je namreč zemljišča na Serminu dobil v času med prvim in drugim krogom lokalnih volitev 2002, ko je takratni komunistični župan Dino Pucer nujno potreboval še dodatno podporo volivcev. V zameno za parcele, ki jih je Grižon dobil v najem popolnoma brezplačno, na način kot so komunisti edino znali delati, naj bi ta podprl Pucerja oziroma naj bi mu zagotovil dodatno podporo s strani volivcev. Ti pa ga očitno niso ravno najbolj ubogali, saj so komunisti v Kopru takrat, skupaj s Pucerjem, Grižonom in marsikom drugim, hvala bogu šli v pozabo. Izsiljevalci so pač izkoristili moment panike vodilnih komunistov v Kopru in dobili sladkorčke, ki jim seveda nikakor niso pripadali.

To je torej zgodba, ki se vleče vsa ta leta. In takoj ko je nekdo proti Borisu Popoviču, čeprav še tako negativen in nepriljubljen lik, ga Popoviču ekstremno nenaklonjeni mediji – pri tem so seveda vodilne prav Primorske novice, obravnavajo kot izredno kredibilno osebo in oh in sploh. Tega smo seveda že vajeni. Kot smo izvedeli zadnje dni iz medijev, pa je v ozadju te zgodbe tudi vedno isti kriminalist, ki je zdaj že dokazano črnograditelj in kot vse kaže tudi navadni ponarejevalec dokumentov, Nermin Dedić, strah in trepet poštenih državljanov, istočasno pa velik ljubljenec čudnih tičev. Ponovno nič novega. Zgodovina se ponavlja oz. nadaljuje. In tako kot banksterji še vedno nemoteno upravljajo banke, tajkuni še vedno nemoteno upravljajo z našim premoženjem, sodnice črnograditeljice nemoteno sodijo sicer res da na drugih sodiščih, lažnive novinarke postajajo in ostajajo Slovenke leta, tako tudi nepošteni kriminalisti še vedno vodijo montirane postopke proti meni, mediji pa še vedno največ prostora namenjajo negativnim likom, katerih vsakokratna preobrazba jim še kako prav pride. Zaviralci in razdiralci vseh dežel, razdružite se že enkrat, da tudi naša država končno lahko zadiha s polnimi pljuči. Smrt fašizmu, nacizmu in jugokomunizmu!!!«