FOTO: Koprskega župana so obiskali učenci iz Hrvatinov

0
685

Včeraj dopoldne je bil župan Mestne občine Koper Boris Popovič deležen prav posebnega obiska. V spremstvu ravnateljice Aleksandre Pobega so se na koprski občini mudili učenci 6. razreda OŠ dr. Aleša Beblerja – Primoža Hrvatini. 

Željni novih znanj, so z velikim veseljem prisluhnili prvemu možu koprske občine, ki jim je v sejni sobi predstavil nekaj glavnih usmeritev občine, dosežke in načrte za prihodnost nadaljnje projekte in odgovarjal na njihova vprašanja.


Učenke in učence je pozdravila tudi direktorica občinske uprave Sabina Mozetič, ki jim je predstavila delo občinske uprave in občinskega sveta ter jih preko video prezentacije popeljala po glavnih znamenitostih naše občine.

Učenci in učenke niso skrivali navdušenja nad razvojem Kopra. Najbolj jih je zanimala idejna rešitve za vzpostavitev vertikalne mobilne povezave med Markovim hribom, obalnim območjem in mestnim središčem, t.i. Stolp miru. Budno in z zanimanjem so spremljali predstavitev koprskega župana Popoviča. Učenci so med drugim županu zaupali, da se v Kopru najbolj veselijo mestnega parka ob Semedelski promenadi in dvigala.

Obisk je minil v športnem duhu, z županom so se v njegovi sobi pomerili v zabijanju golov.