Kriminalisti pri Andreji Bogataj Krivec

0
1297

V medijih odmeva zgodba male čivave, ki so jo letos julija rešili iz razgretega avtomobila.

pes

Naj spomnimo, da je 17. julija, ko so bile temperature ozračja najvišje, mimoidoči v razgretem avtomobilu na Markovcu našel čivavo in takoj poklical Obalno društvo proti mučenju živali, ki je kasneje psičko lastnici protizakonito odvzelo. Ko je lastnica psa ugotovila, da ji je bil pes odvzet, se je obrnila na policiste. Ti so odredili, da mora društvo psa nemudoma vrniti lastnici, kar pa se ni zgodilo.

Posredovali so celo kriminalisti, ki so z inšpektorico Nevo Sedmak Blažina čivavo iskali celo pri predsednici društva Andreji Bogataj Krivec doma.

andreaja

Andraj Bogataj Krivec delovala protizakonito

Društva za zaščito živali nimajo pristojnosti kakorkoli ukrepati, zato je jasno, da je Andreja Bogataj Krivec delovala protizakonito. Pravi naslov za prijavo mučenja oziroma suma mučenja živali je veterinarska inšpekcija – državna služba, katere delo je tudi preverjanje takšnih prijav. Inšpektorji imajo vsa pooblastila, da lahko zakonito ukrepajo. Zanima nas, zakaj torej Andreja Bogataj Krivec znova išče medijsko pozornost. Več kot očitno je, da v društvu proti mučenju živali, ki je praktično last njenega življenjskega partnerja, ne uživa več “razkošnega” življenja kot nekoč, ko je še vedrila v obalnem zavetišču v Svetem Antonu. *