DomovKulturaCarpaccio500: Zaključek v slogu baroka

Carpaccio500: Zaključek v slogu baroka

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Minilo je petsto let, odkar je za potrebe koprske škofije beneški slikarski mojster Vittore Carpaccio izdelal znamenito oltarno palo, ki še danes ponosno krasi koprsko katedralo. Zavidljivi obletnici se želi z organizacijo mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe ”Simfonic voices” pokloniti tudi Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem.

Jesenski del cikla Simfonic voices, ki ga Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem posveča praznovanju petstote obletnice nastanka Carpaccieve umetnine, se v sredo zaključuje.

3
Mešani pevski zbor Obala Koper vas bo zapeljal v čudovit baročni čas. Foto: zborobala.net

Na sporedu bodo redko izvajana dela slovenskih baročnih skladateljev

Peti in zadnji koncert cikla Simfonic voices bo potekal v koprski stolnici, in sicer v sredo, 30. novembra, ob 20. uri. Nastopili bodo: Mešani pevski zbora Obala Koper, ki ga vodi dirigent Sebastjan Vrhovnik, Baročni ansambel in pevski solisti Akademije za glasbo Ljubljana pod vodstvom dirigenta Egona Mihajlovića. V koncertni program bodo vključena redko izvajana dela slovenskih baročnih skladateljev – Janeza Krstnika Dolarja, Antonia Tarsie in Jakoba Frančiška Zupana.

Programsko je jesenski del koncertnega cikla naravnan na obujanje glasbenih biserov iz obdobja renesanse, baroka in drugih obdobij, hkrati pa so na koncertih zazvenele tudi številne novosti iz vokalnega sveta, nekatere so doživele tudi krstno izvedbo. *