DomovKulturaDe Peachkiss navdušujejo z zmagovalno glasbeno kombinacijo

De Peachkiss navdušujejo z zmagovalno glasbeno kombinacijo

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

De Peachkiss so mlada in perspektivna glasbena skupina iz Mestne občine Koper, ki je začela delovati že leta 2006. Fante je gnala želja po ustvarjanju dobre glasbe, ki bi povezovala vse generacije. Tako so se lotili preigravanja nekaterih že znanih skladb, ki so jih kasneje preoblekli in jim dodali svoj pečat.

Skupino sestavljajo: vokalist Matej “Tejo” Korda, bobnar Uroš Makor, bas kitarist Nik Ražman, kitarist Matej Leček, saksofonist Saša Zvonar in klaviaturist Žiga Dodič. Ekipa eKopra se je tokrat pogovarjala z bobnarjem skupine Urošem Makorjem.

Uroš Makor za bobni. Foto: Facebook De Peachkiss

“S fanti smo se vedno družili in si delili ljubezen do glasbe. Kjerkoli smo bili, smo skupaj peli in brenkali na kitaro. Tako je nekega dne v letu 2006 prišlo do ideje, da bi skupaj ustanovili skupino, ki bi preigravala pesmi znanih izvajalcev, ki pa jih občinstvo na koncertih le redko sliši. Zelo kmalu pa so prišle tudi ideje, kako nekatere pesmi preobleči in jih preplesti z našimi vložki, kar se je izkazalo za zelo uspešno potezo, saj nas pridejo ljudje radi poslušat,” je povedal bobnar skupine Uroš Makor.

Fantje so v svoj repertoar poleg dobrega starega rocka vključili tudi funky stil, vse skupaj prepletli z disco glasbo iz sedemdesetih let, vkomponirali tudi nekaj jazza ter našli zmagovalno kombinacijo, ki na odru prepriča in je tudi posebnost skupine De Peachkiss.

Uroš Makor: “Naša glasbe je namenjena vsakemu, ki obožuje glasbo.” Foto: Facebook De Peachkiss

“Ko smo prvič stali skupaj na odru, nismo pričakovali tako dobrega odziva, kot smo ga dobili. Naša glasbe je namenjena vsakemu, ki obožuje glasbo,” nam je zaupal Makor.

Zakaj ime De Peachkiss?

Ob vprašanju se je bobnar skupine od srca nasmejal in nam razložil, da je ime s pomenljivim prizvokom prišlo spontano, ko so se s člani skupine zbrali ob dobri kapljici. “Naša ciljna publika so seveda dekleta in kjer so lepa dekleta, so tudi moški, tako zajamemo prav vse,” je v smehu povedal Uroš Makor.

De Peachkiss pridno vadijo. Foto: Facebook De Peachkiss

Skupina bo v kratkem predstavila avtorski komad, inspiracijo pa črpa tudi v filmski glasbi. Kot pravi bobnar, lahko pričakujemo nekaj svežega in zanimivega, tako kot je sveža in zanimiva tudi skupina De Peachkiss, ki vas bo že 25. februarja zabavala v baru Rifugio v Kopru. *

“Naša vizija so vsekakor avtorski komadi, trenutno že pripravljamo prvega. Poskušamo biti originalni, čeprav je težko, a pustite se presenetiti,” je še dodal Makor.