DomovKulturaDecembrski koncert Simfonic voices

Decembrski koncert Simfonic voices

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) 17. decembra ob 20. uri organizira decembrski koncert mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices.

V frančiškanskem samostanu sv. Ane v Kopru bosta nastopila dva vrhunska zbora, in sicer Komorni zbor Orfej in Komorni zbor Hugo Wolf.

Zbor z bogato zgodovino

Komorni zbor Orfej iz Ljutomera deluje od leta 1989. Njihova stalna umetniška vodja je Romana Rek, ki je študirala na pedagoškem in klavirskem oddelku Akademije za glasbo v Ljubljani, zbor pa vodi od njegove ustanovitve.

orfej
Komorni zbor Orfej. Foto: youtube.com

Orfej ima za sabo številne koncertne turneje, tekmovanja in festivale, nastopil je tako na domačih kot tudi na tujih odrih Hrvaške, Madžarske, Poljske, Avstrije, Belgije, Belorusije, Francije, Italije, Makedonije, Nemčije, Srbije, Španije in Švice. Da je zbor resnično zelo uspešen, dokazuje tudi zlata plaketa, ki so jo prejeli na tekmovanju Naša pesem leta 2010. Poleg tega so osvojili tudi zlato liro na mednarodnem zborovskem tekmovanju Varsovia Cantat na Poljskem.

Aprila letos je Orfej pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana v Mariboru ponovno osvojil zlato plaketo.

Mladi Komorni zbor Hugo Wolf uspešno osvaja nagrade

Komorni zbor Hugo Wolf deluje od leta 2010. Njegova ustanovitev je sovpadla s 150. obletnico rojstva skladatelja slovenskih korenin Huga Wolfa, po katerem se zbor imenuje.

wolf
Komorni zbor Hugo Wolf. Foto: Komorni zbor Hugo Wolf

Posebno pozornost posvečajo obujanju spomina na pozabljene skladatelje, ki so bili na kakršenkoli način povezani z Mariborom. Tako v koncertnih repertoarjih zasedajo pomembno mesto dela, ki so jih ustvarili Hugo Wolf, Eduard Lannoy, Robert Stolz, Rudolf Wagner, glasbena družina Schönherr, Valentin Lechner in Emil Hochreiter.

Izdali so tudi zgoščenko z naslovom Einkehr/Vrnitev, ki je izšla leta 2012.

V soboto ob 20.00 uri se v frančiškanskem samostanu sv. Ane v Kopru torej obeta zares zanimiv glasbeni večer. Vabljeni! *