DomovKulturaFOTO: Moskovski cirkus na ledu pričaral pravo zimsko pravljico

FOTO: Moskovski cirkus na ledu pričaral pravo zimsko pravljico

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove je minulo nedeljo v sklopu evropske turneje, imenovane Senzacija, obiskal Areno Bonifika.

Fantastična cirkuška predstava je s povsem novimi pisanimi kostumi, izjemnimi posebnimi učinki in vrtoglavo dinamiko trikov na ledu pričarala nepozabno izkušnjo. V drsalkah so nastopili celo vrvohodci in akrobati, tako da so obiskovalci kar dve uri uživali v nadvse razburljivi ekstravaganci, ki so jo prikazali vrhunski ruski umetniki.

sensationmoscowcircus11122016vojkorotar-2307
Foto: Vojko Rotar

Žonglerji, akrobati in klovni na drsalkah

Moskovski cirkus na ledu je leta 1964 ustanovil priznani cirkuški in estradni režiser sovjetske dobe A. G. Arnold. Tako drznih in originalnih idej ne bi mogli uresničiti brez njegovih izkušenj iz cirkusa, filma, glasbenih nastopov, baleta na ledu in estrade kot tudi ne brez sodelovanja najboljših baletnih koreografov, slikarjev, cirkuških umetnikov in skladateljev. Kolektiv nastopa več kot pol stoletja in je v tem času navdušil okoli 200 milijonov gledalcev v več kot 50 državah sveta.

Moskovski cirkus na ledu še danes postavlja svetovne standarde v temu specifičnemu žanru, ki je znan tako v Rusiji kot tudi po vsem svetu.

sensationmoscowcircus11122016vojkorotar-2287
Foto: Vojko Rotar

Moskovski cirkus na ledu bo z današnjim nastopom v Novi Gorici zaključil turnejo po Sloveniji. *