DomovKulturaNa Dunaju tudi slovenska Istra

Na Dunaju tudi slovenska Istra

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta konec tedna se na Dunaju začenja turistični sejem Ferienmesse. Na eni od stojnic se bo predstavila tudi slovenska Istra.

Sejem Ferienmesse vsako leto beleži izjemen obisk. Lani je na sejmu Ferienmesse sodelovalo 800 razstavljavcev iz 70ih držav, obiskalo pa ga je preko 150 tisoč obiskovalcev.

Potovanja so namreč med Avstrijci še vedno zelo priljubljena, saj statistike kažejo, da kar 88 % Avstrijcev načrtuje na leto vsaj eno potovanje, ena tretjina vprašanih pa celo več kot eno. Tudi sicer je avstrijski trg za Slovenijo ključnega pomena, saj avstrijski gostje ustvarijo velik del prenočitev v slovenskih zdraviliščih, pomemben pa je tudi delež prenočitev v slovenski Istri.

Obiskovalce sejma bodo razstavljalci med drugim skušali navdušiti z likom Šavrinke, ribiča in pletilca košar. Foto: vonjpoistri

Tudi zato se bo na enemu od sejemskih pultov predstavila slovenska Istra, ki bo obiskovalce sejma med drugim skušala navdušiti z likom Šavrinke, ribiča in pletilca košar. Tradicija slednjega je bila v Istri zelo razširjena in zato jo želimo na ta način predstaviti tudi širši javnosti. Tako si v sodelovanju s turističnimi združenji iz sosednjih občin prizadevamo širšemu občinstvu prikazati bogato kulturno dediščino območja, na katerem živimo, in tako slediti usmeritvam leta kulturne dediščine, v katerega smo letos vstopili.

Sejem lahko obiščete med 11. in 14. januarjem med 10. in 18. uro. Več na http://www.ferien-messe.at/en/en-home/