DomovKulturaOdkrijte skrivnosti zaliva

Odkrijte skrivnosti zaliva

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V torek bo na sedežu Skupnosti Italijanov, v palači Gravisi v Kopru, predstavitev dokumentarnega filma “Skrivnosti zaliva”, ki je nastal v produkciji sedeža RAI Furlanije Julijske krajine.

Dokumentarni film je bil posnet med Italijo in Slovenijo. Prikazuje popotovanje od davnine pa vse do današnjih dni. Skozi objektiv filmske kamere boste spoznali naravo našega morja in bogato zgodovino, ki se kriva tudi na dnu morskih globin. Dokumentarni film namreč pod vodo išče niti, sledi in ostaline, ki sestavljajo skupno tkivo številnih jezikov in kultur jadranskega človeka.

zaliv
Obeta se zanimiv torkov večer, prepleten z zgodovino, kulturo in raziskovanjem našega morja.

Skozi zgodovino in sam nastanek dokumentarca vas bosta popeljala ustvarjalca filma Pietro Spirito in Luigi Zannin. V pogovoru se jima bo pridružil tudi poklicni potapljač Gregor Basiac, ki je v potapljaški karieri doživel in videl že marsikaj. Obeta se zanimiv torkov večer, prepleten z zgodovino, kulturo in raziskovanjem našega morja.

Vabljeni torej na ogled dokumentarnega filma Skrivnosti zaliva, ki bo 13. decembra ob 18. uri v palači Gravisi, Ulica OF 10, Koper. *