DomovKulturaPrivoščite si večer smeha s predstavo Ključ za dva

Privoščite si večer smeha s predstavo Ključ za dva

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes ob 20. uri se v Gledališču Koper obeta večer smeha, ki ga organizira Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper. Nastopila bo gledališka skupina KD Domovina Osp s predstavo Ključ za dva.

Že v naslovu se skriva žgečkljivi namig, ki napoveduje razgibano pripoved ter duhovito in simpatično komedijo zmešnjav.

Komedijo sta napisala John Chapman in Dave Freeman, ki sta v Angliji znana kot pisca zabavnih besedil za medije, film in gledališče.

V Italiji so komedijo označili s pridevnikom žlahtna, dunajski Viena Review pa je zapisal, da gre za “dobro komedijo z vsemi krasnimi elementi izvrstne farse”. Celo na Nizozemskem se ji smejejo in ji pripisujejo posnemanje burkaštva v pozitivnem smislu.

Kulturno društvo Domovina Osp vas bo nasmejalo do solz. Foto: kulturni-dom-sg.si

Nasmejte se zgodbi, polni zabavnih zapletov

Recesija in težki časi, v kakršnih živimo, pripomorejo k prestopanju meja moraliziranja. V različnih tipih vlog se lahko prepozna vsak izmed nas, saj bi se v podobni situaciji lahko znašel kdorkoli. Skozi predstavo spoznavamo, da je svet res okrogel, da smo si bolj podobni kot različni, ko pa gre kaj narobe, smo vsi enaki, ne glede na to, ali živimo na otoku, na celini, v mestu ali na kmetih. V vsaki komični situaciji se torej skriva tudi bridka resnica.

Vabljeni torej ob 20. uri v Gledališče Koper, kjer vas bo predstava Ključ za dva nasmejala do solz! *