DomovKulturaTelesni kabare v Centru mladih Koper

Telesni kabare v Centru mladih Koper

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so v Centru mladih Koper študenti koprske humanistike pripravili dogodek, ki so ga poimenovali Telo, spomni se.

Gre za umetniško raziskavo, ki se je utelesila oziroma udejanjila na dveh prizoriščih Centra mladih Koper. V mali dvorani je lahko vsak od nas odplaval v svoje najgloblje spomine, ki nam jih je pričarala večmedijska instalacija Shramba spomina, medtem ko je v veliki dvorani potekalo interaktivno dogajanje. Vsak obiskovalec je postal hkrati tudi soustvarjalec telesnega kabareja.

Vse, kar doživimo skozi svoje čute, se vtiskuje v telo, ki ima svoj spomin. Foto: ekoper.si

Vse, kar doživimo skozi svoje čute, se vtiskuje v telo, ki ima svoj spomin. Tako si zapomni čustvene odzive, situacije, vonje in senzacije, ki jih nato ljudje povezujemo v celotna izkustva,” nam je zaupala mentorica študentov Aleksandra Schuller. 

Telesni kabare je izzval vse naše čute

Kabare je bil sestavljen iz več simultanih prizorišč, ki so obiskovalcem ponujala aktivno sodelovanje in raziskovanje odnosa.

Obiskovalci so se izražali skozi risanje spominske knjige, raziskovanje umetne in žive forme telesa, svoje spominske celice pa so preizkusili tudi v svetišču vonja. Dve prizorišči sta se ukvarjali predvsem s stresom, ki ga zaznavajo vsi naši čuti.

Vsak je lahko projiciral svoj stres tako, da je osebo namaskiral oz. porisal, kot jo je želel, ali pa se pri terapevtski skupini pogovarjal o vseh človeških ranah, tistih fizičnih kot tudi psihičnih oz. metaforičnih.

Bonton, metal koncert, izkustvena umetnost … Vse in še več ta teden v CMK