DomovKulturaV znamenju kulturnega praznika

V znamenju kulturnega praznika

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V teh dneh se bodo v Mestni občini Koper ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika zvrstile številne kulturne prireditve. Občina je ob tej priložnosti poskrbela za bolj »kulturno« Kidričevo ulico.

Že danes, 7. februarja, vas Večgeneracijski center Morje Koper ob 17.30 vabi na Literarni maraton: branje Prešernove poezije, na Škofijah pa nocoj ob 18. uri Kulturno društvo Istrski grmič v Osnovni šoli Oskarja Kovačiča pripravlja prireditev Od Prešerna, Cankarja, Župančiča do Borisa A. Novaka. V programu bodo sodelovali ŽVS Dekleta s Škofij, recitatorji KD Istrski grmič Škofije in učenci  Osnovne šole Oskarja Kovačič Škofije.

Jutri, na praznični dan, Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper vabi na Prešernov trg, kjer bo ob 12. uri Dan poezije ob slovenskem kulturnem prazniku in spominu na Franceta Prešerna.

Jutri bo zanimivo tudi v koprskem Pokrajinskem muzeju, kjer pripravljajo brezplačne dogodke tako za otroke kot odrasle. Na voljo bo ogled arheološke, umetnostne in kulturnozgodovinske zbirke ter občasne razstave v palači Belgramoni Tacco, izvedli pa bodo tudi družinsko aktivnost ´Lov na zaklad´.

Jutri med 12. in 14. uro bo na voljo brezplačen ogled koprskega Zvonika, ob 12. in 14. uri pa tudi brezplačen voden ogled po Pretorski palači.

Prav tako jutri, 8. februarja, ne gre zamuditi vokalnega šova Perpetuum Jazzile & Uroš Perič, ki bo v  dvorani OŠ Koper ob 19. uri.

Na Kidričevi ulici si lahko ogledate razstavo fotografij, ki Koper predstavljajo kot Evropsko destinacijo odličnosti.

Sicer pa je Mestna občina Koper v teh dneh poskrbela za še eno kulturno obogatitev mesta.

Na pročelje palače Totto Ex Gavardo na Kidričevi ulici so namreč postavili razstavo fotografij, ki Koper predstavljajo kot Evropsko destinacijo odličnosti. Naj spomnimo, da je destinacija Koper ta laskavi naslov prejela v lanskem letu prav na račun pestrosti, ki jo ponuja na področju kulturnega turizma.

Pročelje palače tako krasijo fotografije Kopra, Pretorske palače, Zvonika, Cerkve Marijinega vnebovzetja, Gledališča Koper, Pokrajinskega muzeja Koper in njegove Etnološke zbirke, Zbirke Tomosove zgodovine, Hiše Carpaccio,Taverne, Fontika na Trgu Brolo, protokolarno-prireditvene dvorane sv. Frančiška Asiškega in Luke Koper.