Hot jo je davil in ji grozil s smrtjo

9
4961

»V začetku junija sem bila s prijateljico v portoroškem gostinskem lokalu Pub Nostalgija, kjer sem se v klepetu dotaknila tudi nam nepovrnjenih dolgov. Čeprav nisem govorila o imenih, se je v moji zgodbi očitno prepoznal gost lokala za sosednjo mizo, Vejsil Hot. Ta je pristopil, me začel zmerjati s kurbo, prasico, djubretom ter mi zagrozil, da bom ostala brez glave. Povrh vsega me je še pljunil v obraz, zato sem vstala in ga pljunila nazaj, kar ga je očitno tako zelo razjezilo, da me je zgrabil za vrat in me pričel daviti. Ob tem me je tudi večkrat udaril po glavi in obrazu ter mi pri tem poškodoval ustnico, prenehal je šele, ko je posredoval gost za sosednjo mizo in ga odstranil. Nekdo je poklical policijo, ki je naredila zapisnik in obema izrekla globo. Meni, zaradi domnevne kršitve javnega reda in miru, njemu pa ne vem, zakaj točno. Po napadu me je prijateljica odpeljala na urgenco, kjer so mi oskrbeli poškodbe vratu in roke ter počeno ustnico. Predpisali so mi počitek in tudi pomirjevala, zaradi dogodka pa sem še danes hudo pretresena, zaradi česar sem poiskala tudi strokovno pomoč, « pravi naša sogovornica in dodaja, da je še danes prestrašena, saj ji je Vejsil Hot grozil tudi s smrtjo. Tudi zaradi tega želi ostati anonimna.

Zgodba zadnje žrtve nasilnih pohodov portoroškega zakulisnega veljaka menda ni osamljen primer in tako očitno vnovič potrjuje, česar si nihče ne upa izreči na glas, in sicer, da so nasilje in neprimerno vedenje v Portorožu del tamkajšnjega vsakdana. Mnogi so ljudje, ki se v strahu pred maščevalnostjo izogibajo tako imenovane nevarne cone Portoroža, med lokaloma Stara Oljka, ki je tako kot večina gostinskih lokalov v Portorožu, v neposredni oz. v posredni lasti Vejsila Hota oz. z njim povezanih podjetij, in Kapelca, ki je prav tako pred časom prešel v njegove roke. Čeprav je iz uradnih evidenc razvidno, da so vsi lokali in druge nepremičnine, s katerimi razpolaga, v dejanski lasti njegovih znancev, sorodnikov in prijateljev.

Žrtev je s svojo zgodbo seznanila uredništvo spletne strani ekoper.si, ker smo na našem portalu prvi pisali o sobotni aretaciji in nasilnem obnašanju Vejsila Hota, zaupala pa nam je še, da bo zoper Vejsila Hota vložila civilno tožbo.

9 KOMENTARJI

 1. Ne vem zakaj me te zadeve ne presenecajo, o tem se po Portorozu veliko govori, a vsi potiho in ne upajo zadev prijavljati . To , da obcino vodi druzina Hot , je ze marsikateremu jayno, cudijo pa me vsi tisti t.i. zavedni podtorozani, ki v eni sapi kritizirajo to pocetje, po drugi pa so njihovi najvecji zagovorniki. Portoroz ze dolgo ni vec to kar je in fo najbolj po zaslugi veleumov SD ja, ki se sedaj ( vsaj nekateri) odmikajo od zupana in pamtujejo, so bili pa prvi, ki so Hote ustolicili. Med drugimi tudi trnutni Popovicev svetovalec. Resno vas vprasam, a vas je kaj sram, poglejte kaj se vam pred nosom dogaja in zacnite razmisljati o tem, da boste za to, da ste v Portorozu morali se placevati kaksne posebne dajatve, a to ne obcini, da smo si na jasnem

 2. Niti Obala ni več to, kar je nekoč bila. Predvsem Portorož, enkrat smo tja vsi ponosni vozili turiste, naše goste, otroke, zdaj pa mora bit človek previden, da se ne zameri komu in si s tem nakoplje mafijske sovražnike. Kam gremo ljudje??!!?

 3. Čestitke za hrabrost, jaz nisem tako prepričana, da bi imela toliko moči in to javno povedala, zato kapo dol. Iz zanesljivih virov pa vem, da to ni bil osamljen dogodek, le da se ljudje bojijo povedati in se izogibajo ne samo Hotovih lokalov, pač pa tudi Portoroža. To pa meče izredno slabo luč na to turistično destinacijo, da o občinski garnituri sploh ne govorimo. O piranski občini se govori kot o marjonetnem režimu. In kdo je tu marioneta, jasno , ko beli ups črni dan.

 4. V velikih mestih se je treba paziti temnih ulic, v Portorožu pa se kriminal dogaja kar na promenadi. Bogi ljudje, ki tam živijo, pridite v Koper. Pri nas je vedno lepo. Jaz sem tudi morala prodati stanovanje v Piranu, ker sem imela težave z “vročino”… nasvet: ko hodite po cesti se vselej ozirajte nazaj…opazujejo vas

 5. Ali se upremo vsi skupaj…ali pa lahko gremo vsi ven iz Portoroža, kot eni reveži in žrtve nasilja… Nimam besed.

 6. Ma meni mi ni vse ko to citam, je prav gtozno. In se je za bat, cs hodiy po Podtorzu, ma ta Hot ni tako nedolzen, je nevaren pravi veliko ljudi, tudi nekj unih ki deljo zanjega, sem slisau to od teh ljudi.

 7. Nevaren je toliko kot ga naredijo nevarnga ljudje, naredil si je famo groznega s pomočjo ljudi.
  Tepel je vedno ženske a nad moške pošiljal druge, bolj kot se bo govorilo kako je grozen bolj se ga bojo ljudje”bali”.
  Treba ga je sramotit in zaničevati ker to si taki tudi zaslužijo ,izobčiti iz sredine in osamit.