DomovArhivKomunala Koper odslej tudi uradno Marjetica Koper

Komunala Koper odslej tudi uradno Marjetica Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Občinska sveta Mestne občine Koper in Občine Ankaran sta sicer spremembo imena potrdili že marca letos, v vmesnem obdobju pa so potekale vse formalnosti za vpis v sodni register.

Nekdanji Zavod za komunalne dejavnosti, Komunalni servis ali Komunala Koper, se je danes, po šestih desetletjih od svoje ustanovitve preimenoval v Marjetica Koper.

Sprememba imena je premišljena in skladna z vlogo, ki jo ima Marjetica Koper v okolju, kjer izvaja svoje dejavnosti. Marjetica se je desetletja pojavljala v uradnem logotipu Komunale Koper in je sestavni del novega logotipa ter prenovljene celostne grafične podobe. Naziv „Marjetica“ se že vrsto let uporablja pri številnih programih Komunale Koper, med njimi tudi pri izdaji istoimenskega glasila, ki ga prejemajo vsa gospodinjstva in bo ponovno izšel predvidoma letos jeseni.

logo_MARJETICA_osnova_barve-01_ObjavaKot zanimivost dodamo, da je uporaba marjetice kot simbola že od nekdaj predpisana v ustanovitvenem aktu podjetja, ki je prepoznavno ravno po tem cvetju. Iz marjetice izvira tudi zamisel o imenu uradne maskote družbe, ki ji je ime Smetko Marjetko. Sprememba imena torej ne razdira povezave med dejavnostmi in imenom firme. Obratno, ime firme Marjetica bo omogočalo lažjo predstavitev in pozicioniranje podjetja, ki se danes ne ukvarja samo s komunalnimi, temveč s številnimi drugimi dejavnostmi in tržnimi programi.

Poudariti je treba dejstvo, da Marjetica Koper v zadnjih letih prevzema tudi vlogo edukatorja pri okoljski vzgoji in ozaveščanju vseh generacij občanov, kar se v širšem okolju izvaja s programi v vrtcih, šolah, srednjih šolah, na javnih prireditvah in še marsikje drugje.

Marjetica, ki kot cvetlica simbolizira preprostost, čistost, dobroto, svežino in spontanost ter se veliko bolj ujema z razvejanimi dejavnostmi podjetja, ki že dolgo ni več le »komunalno« podjetje.

Marjetica Koper letos obeležuje svojo 60 letnico obstoja. Visok jubilej bodo spremljale številne aktivnosti, ki se bodo odvijale v tem letu. Predlog glede preimenovanja podjetja v Marjetica Koper je bil podan ravno ob tej priložnosti tudi zaradi minimiziranja stroškov, povezanih s spremembo imena.