Koper in Ankaran po novem letu vsak po svoji poti

14
2360

Mestna občina Koper in Občina Ankaran sta podpisali pet dogovorov, ki pomenijo tehnični prehod na samostojno financiranje obeh občin. »To so dogovori, ki so nujno potrebni, da pride do delitve premoženja in so pogoj za nemoteno delovanje obeh občin«, je povedal župan Mestne občine Koper Boris Popovič in izpostavil, da v Mestni občini Koper še vedno obžalujejo, da je sploh prišlo do ustanovitve Občine Ankaran. Po njegovem bo v prihodnje treba rešiti le vprašanje luškega prostora in luških dajatev, o čemer naj bi vsebinsko odločala vlada. »Upam, da se bo vlada v tem primeru odločila pošteno, torej po številu prebivalcev«, je še dodal župan Popovič. Župan Občine Ankaran Gregor Strmčnik pa je povedal, da so bila pogajanja med občinama korektna in izpostavil, da so s tem občini zagotovili nadaljnjo stabilno financiranje.

Pomembnejši od petih dogovorov je nedvomno sporazum o delitvi obveznosti do skupnih javnih služb in zavodov, pri katerem sta se obe občini strinjali, da bo kriterij delitve število prebivalcev, zgolj pri nekaterih javnih službah pa tudi število upravičencev. Skupni znesek, ki ga bo Občina Ankaran v letu 2015, enako pa naj bi bilo tudi v letu 2016, namenila za financiranje javnih služb in zavodov na področju družbenih in gospodarskih dejavnosti je 1,4 milijona evrov, od katerih bo šel največji delež, 860 tisoč evrov, za financiranje javnih zavodov in drugih javnih programov. 316 tisoč evrov bo Ankaran plačeval za sofinanciranje lizingov, v katere je v celoti zajeto posojilo za vrtec v Ankaranu, v deležu glede na število prebivalcev (5,95 odstotkov) pa ostala posojila, 85 tisoč evrov pa bo namenila za odplačevanje kreditov za naložbe, ki sta jih obe občini prepoznali kot skupne.

Občini sta se dogovorili tudi o delitvi delnic Luke Koper, in sicer tako kot določa Zakon o lokalni samoupravi (51. c člen), torej, da se tudi kapitalski deleži delijo po številu prebivalcev. Občina Ankaran bo tako v last dobila 5,95 odstotka delnic iz kvote Mestne občine Koper, in sicer 27 783 delnic, koprska občina pa bo poslej lastnica 439 159 delnic. Delitev bo pravno formalno veljavna, ko bosta sporazum potrdila oba občinska sveta, po prepisu in vzpostavitvi novega deleža v evidencah, bo lahko vsaka občina s svojo kvoto delnic prosto razpolagala.

14 KOMENTARJI

 1. Komunala Koper, javno podjetje z monopolom na trgu in letos z milijonom evrov viška (!!), pričakuje prostovoljne donacije v zameno za koledar z zavetiščnimi živalmi?? Poceni “konkurenčen boj” z nevladno organizacijo, Obalnim društvom proti mučenju živali, ki so mu poleti lisjaško prevzeli upravljanje Obalnega zavetišča za zavržene živali.
  Koledar naj Komunala raje podari, tako kot župan svojega. Tako in tako PRAV VSE PLAČAMO MI, davkoplačevalci.

 2. Ali potrebujete nujno posojilo (skladi)? Če je odgovor da nas kontaktirate za več informacij preko naše e-pošte: (dakany.endre@gmail.com)

  posojilo ponudba

 3. Dober dan, sem registrirana zasebni denar posojilodajalec. Dajemo iz posojila za pomoč ljudem, podjetjem, ki morajo posodobiti svoje finančno stanje po vsem svetu, z zelo minimalnimi letnimi obrestnimi merami tako nizko, kot 2% v enem letu na 30 let odplačilne dobe trajanja na kateri koli del sveta. Dajemo iz posojila v razponu od 5.000 EUR na 100.000.000 EUR. Naša posojila so dobro zavarovani za maksimalno varnost je naša prednostna naloga. Zainteresirana oseba naj bi na nas preko e-pošte: (24hourstloancompany1@gmail.com)

  Ali vam je obrnjen navzdol, ki ga tako veliko bank
  potrebujete financiranje za širitev vas poslovanja,
  ne potrebujete osebnega posojilo

  Zaprosi za posojilo, pošlji dol podatke spodaj:
  1. Polno ime
  2. Naslov
  3. Znesek
  4. Trajanje Obdobje
  5.Phone Število
  6. poklic

  Gospa Farida Stephen

 4. Vi potrebujete nujno posojilo pred koncem ramadan Kareem ?
  Vi potrebujete hitro poslovno posojilo ?
  Rabiš zavarovano osebno posojilo ?
  Če ga želite 24ur posojilo družba ?
  Vi seriosly morali kupiti avto?
  Email : hanusiinfo1@gmail.com

 5. dobrodošli,

  Ponujamo vse vrste posojil, smo tudi to, da posojila za posameznike in podjetja po nizki obrestni meri v višini 2% na leto, kar potrebujete družinsko posojilo, osebna posojila, avto posojilo ali poslovno posojilo? Če je temu tako, se obrnite na nas za več informacij, veselimo se sodelovanja z vami. Lahko se obrnete na naš e-mail: oceanfinance761@gmail.com

  S spoštovanjem,
  g MAX

  Uporabi za zavarovano posojilo

 6. Ponujamo vse vrste posojil (poslovne, osebne, Konsolidacija, Car, investicije, itd) @ 2% letno, potrebujem posojilo in banka zavrne zaradi slabo kreditno? Imate odlične računov ali dolgov? nam odgovorite preko e-pošte: easyloanfirm05@gmail.com
  S spoštovanjem,
  Scott Douglas
    Posojilo ponudba …… Prijavite se zdaj

 7. Dober dan gospod / gospa,

  To je svetovni Loan Finance Facility (crayonworldloans@gmail.com). . Smo ugledna, legitimno in Registrirana podjetja. Združeno kraljestvo (UK) in južnoafriškega vlada odobrila za pomoč ljudem s finančno pomočjo lokalnih in mednarodnih posojil, smo tudi del finančne institucije in denarja podjetja, ki zagotavlja. Pomagamo spodbujati in deluje kot posrednik za zmanjšanje finančnega stresa na zelo spodbudno hitrostjo. Dajemo posojil za posameznike in cor-delovanje telesa, ki potrebujejo finančno pomoč za udobje z razumno interesu 2% Ali imate slabo kreditno ali ste potrebujejo denar za plačilo računov? Če ste obupno potrebuje našo pomoč, potem je to vaša priložnost, da se vaše posojilo prosimo, da nas kontaktirate. Čakamo na vaš hiter odziv.
  Lahko nas kontaktirate preko: crayonworldloans@gmail.com

 8. dober dan

  Ali ste v kakršnih koli finančnih težavah ? Vaša pomoč prihaja zdaj. Ste izgubili spanec ponoči zaskrbljujoče , kako dobiti posojilo ? Ne dovolite, da vaše sanje , da umre , Contact (apex_credunion@live.com ) za enostavno in zanesljivo posojila. naslednje podatke:

  posojilojemalci INFORMACIJE

  Vaše ime ……………………………………………… ……………..

  Znesek, potreben ………………………………………… ………………..

  Trajanje : ……………………………………………….. …………………..

  Vaša država ……………………………………………… ………………..

  Telefonska številka ……………………………………………. ………………….

  Mesečni ……………………………………………. Prihodki ……………….

  Seks …………………………………………………… . …………………………

  Vaš Starost ……………………………………………….. ………………………

  Kontakt E – mail: apex_credunion@live.com

  Gospod kralj Smith ..

 9. dobar dan

  Ja sam Rev. Brian Washington, privatni novac zajmodavac. Dajem kredite sa kamatnom stopom od 3% po godišnje, kao i unutar iznos od 1,000.00 evra za 90,000,000.00 EURO kao zajam ponuda. 100% finansiranju projekta osigurana i neosiguran kredite. Imamo garancije dajete finansijskih usluga našim brojnim klijentima širom sveta. Sa naših fleksibilni kreditni paketa, krediti mogu biti obrađeni, a sredstva prenosi zajmoprimac u najkraćem mogućem roku. Mi radimo pod uslovima jasno i razumljivo, a nudimo kredite svih vrsta zainteresovan klijentima, firme, kompanije i sve vrste poslovnih organizacija, privatnih pojedinaca i nekretninama. Samo popunite obrazac ispod i javi nam se, kao i mi očekujemo vaš brz i hitno odgovor.

  POPUNITI OBRAZAC ZA APLIKACIJU ZA KREDIT:
  Prvo ime:…
  Prezime:…
  Gender: ……………………..
  Bračno stanje:…
  Adresa kontakta:…
  Grad/Poštanski broj:…
  Country: ……………………….
  datum rođenja:…
  Iznos potreban kao zajam:…
  Trajanje kredita:…
  Zanimanje:…
  Mesečne prihode:…
  Svrha za kredit:…
  Direktni broj telefona:…
  Da nam vrati tvoj popunjenog obrasca: washingtonprivateloanfirm@yahoo.com

  Rev. Brian Washington
  Generalni direktor

 10. NUJNO POSOJILA PONUDBA ZAGOTOVLJENA PRIJAVITE SE ZDAJ.

  Dober dan,
  Dragi iskalci posojil, Pozdrav iz Constant Loan Firm.
  Smo certificirani posojilo posojilodajalca, ki ponujajo posojila za ljudi, ki so v
  potrebujejo posojil. Mi dajejo posojila za projekte, poslovne, davki, računi,
  in še veliko drugih razlogov, delujemo na 3% obresti je rate.There so
  več pridobiti ga dobili posojilo iz našega podjetja, tako da so ti potrebujejo
  posojilo? Ali ste v dolgovih? Ali želite posojilo za zagon lepo poslovanja in potrebujejo kapital? Ali potrebujete posojilo za financiranje iz katerega koli razloga? Vaša pomoč je
  končno tukaj, saj smo dali posojila za vsakogar, v poceni in
  cenovno obrestna mera le 3%, če ste zainteresirani, prosimo, obrnite
  nas
  danes ob
  : (Constantloanfirm@gmail.com)
  in dobili svoje kredite danes. Za več informacij o naših storitvah, prosimo,
  pusti
  točen znesek posojila, kar potrebujete in trajanje posojila.

  vzamemo naslednji;
  * Osebna Posojila (Secure in nezavarovane)
  * Poslovni Posojila (Secure in nezavarovane)
  * Konsolidacija Loan in še veliko več.

  Smo certificirani, zaupanja vreden, zanesljiv, učinkovit, hiter in dinamičen.
  Če ste zainteresirani nam pišite na:
  constantloanfirm@gmail.com

  NO vnaprej FEE PRILOŽENI

  Vso srečo,
  Pomoč strankam.
  Sergey YAKUBOVA POSOJILA