DomovProsti časIz kuhinje že diši: Pijana nevesta

Iz kuhinje že diši: Pijana nevesta

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Za današnji posladek vam ponujamo eno izmed klasik med sladicami. Naj vas naslov ne zavede, ne govorimo o opitih nevestah v belih oblekah, temveč o okusni sladici, ki bo popestrila nedeljsko kosilo.

Pijana nevesta je primerna za vse generacije. Izdelava je zelo preprosta, a zna se zgoditi, da bo pecivo, obloženo z bogato vaniljevo kremo, stepeno sladko smetano in posipom iz čokoladnih mrvic, tako mamljivo, da bo izginilo, še preden ga boste uspeli postaviti na mizo.

Sestavine za testo mešamo tako dolgo, da je zmes gladka. Foto: the-nutrition.com

Sestavine

Biskvit:
9 žlic moke
9 žlic mleka
9 žlic olja
9 žlic sladkorja
4 žlice kakava ali čokolade v prahu
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
3 jajca

Poliv za biskvit:
3 dl mleka
3 žlice sladkorja
7 žlic ruma (če bodo pecivo jedli tudi otroci, rum izpustimo)

Krema:
2 pudinga (okus vanilja)
3 žlice sladkorja
3/4 l mleka
4 dl sladke smetane
čokoladne mrvice ali kakav za posip

S pijano nevesto boste zagotovo zadovoljili vse generacije. Foto: oblizniprste.si

Postopek:

Vse sestavine za biskvit mešamo tako dolgo, da je zmes gladka. Maso enakomerno razporedimo po pomaščenem pekaču kvadratne oblike (visok naj bo več kot 6 cm). Biskvit pečemo v pečici pri 200 stopinjah Celzija približno 20 minut oz. dokler ni pečeno. Medtem ko se testo peče, segrejemo 3 dl mleka in v njem raztopimo 3 žlice sladkorja, ohladimo, primešamo rum in polijemo po vročem testu. Iz obeh vrečk praška za puding, 3 žlic sladkorja in 3/4 litra mleka skuhamo puding in ga vlijemo po testu. Ko se biskvit ohladi in puding strdi, vse skupaj premažemo še s stepeno sladko smetano. Na koncu sladico enakomerno posujemo s čokoladnimi mrvicami ali kakavom.

Pa dober tek! *