IZ KUHINJE ŽE DIŠI: Polnjene bučke

0
886

Poletje je čas, ko na krožnikih kraljuje lahka hrana. Za vas smo izbrskali idealen poletni recept, ki bo zagotovo zadovljil vse okuse. Privoščite si polnjene bučke.

Sestavine:

  • 4 manjše bučke
  • 2 žlici olja
  • 1 čebula
  • 300 g piščančjega mesa brez kosti in kože (namesto piščančjega mesa lahko uporabite tudi mleto meso ali tuno)
  • 3 – 4 žlice paradižnikove mezge
  • sol in mleti poper
  • 5 žlic kisle smetane
  • 150 g naribanega sira
Bučke operemo, osušimo in razpolovimo. Z žlico izdolbemo sredico in bučke posolimo.

Priprava:

Bučke operemo, osušimo in razpolovimo. Z žlico izdolbemo sredico in bučke posolimo. Nato jih zložimo na papirnate brisačke, tako da izdolbena stran gleda navzdol.

Čebulo drobno sesekljamo. Piščančje meso ali mleto meso ali tuno in 2/3 izdolbene sredice bučk, ki smo jih narezali na manjše kose, damo v ponev v kateri smo predhodno popražili čebulo. Po okusu začinimo s soljo in poprom, dodamo paradižnikovo mezgo in na hitro podušimo.

Po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko razporedimo izdolbene polovice bučk, ki jih nadevamo s pripravljenim nadevom ter potisnemo za 15 minut v pečico. Pečemo na 200 stopinj celzija.

V skledici gladko razmešamo kislo smetano, ki jo, ko vzamemo bučke iz pečice polijemo po vrhu in naribamo sir. Jed pečemo v ogreti pečici še 5 minut, da se sir stopi in lepo zapeče.

Dober tek!