Iz kuhinje že diši: Rižota z divjimi šparglji

0
361

Toplo spomladansko sonce nas vabi v naravo, ta pa že ponuja prvo spomladansko zelenjavo – divje šparglje. Za vas smo izbrskali enostaven recept za okusno rižoto z divjimi šparglji, ki lahko popestri vaše nedeljsko kosilo.

Sestavine:

175 g okroglozrnatega riža
250 g divjih špargljev
30 g čebule
2 dl čiste zelenjavne juhe
0,5 dl belega vina
2 žlici olivnega olja
25 g masla
30 g naribanega parmezana
2 žlici sladke smetane za kuhanje
sol
poper
strok česna

Foto: naredilaana.com

Priprava:

Čebulo in česen na drobno nasekljamo in prepražimo na vročem olju, da postekleni. Zalijemo z vinom in kuhamo tako dolgo, da vino izpari. Dodamo riž in ga pražimo 2 minuti. Zalijemo z juho in med občasnim mešanjem počasi kuhamo tako dolgo, da ostane riž na sredini še čvrst. Po potrebi zalivamo z vodo.

V drugi posodi razpustimo maslo. Dodamo na koščke nalomljene šparglje in jih solimo. Podušimo do mehkega.

Ko je riž kuhan, mu primešamo šparglje, popopramo, po potrebi solimo, dodamo sveže nariban parmezan in sladko smetano. Vse narahlo premešamo. Pustimo par minut in postrežemo.

Pa dober tek.