DomovŠportČetrti poraz za tigre

Četrti poraz za tigre

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na gostovanju pri Borcu iz Čačka na tekmi 13. kola Druge divizije Lige ABA doživeli četrti poraz v sezoni. Domačini so slavili zmago z 78:75 in primorske »tigre« tako porinili na drugo mesto lestvice regionalnega tekmovanja.

Obračun najboljše obrambe (Sixt Primorska) in najboljšega napada (Borac) Druge divizije Lige ABA je obetal odlično predstavo in pravi košarkarski spektakel v Dvorani Borac v srbskem mestu Čačak.

Kljub temu so Primorci v tekmo znova vstopili nekoliko slabše. Če so na sobotni tekmi s Šentjurjem nasprotnikom dopustili, da dosežejo uvodnih osem točk, je Borac tokrat po sedmih minutah igre že vodil z 18:8, sredi druge četrtine pa celo s 30:17. Takrat so se košarkarji Sixta Primorske zbudili in zaostanek v tretji četrtini zmanjšali na vsega štiri točke (31:35), a ko je bil čas, da preobrat dokončajo, so bili vsi poskusi, da se še bolj približajo, neuspešni. To so seveda izkoristili košarkarji Borca in se z nizom uspešnih metov iz razdalje znova oddaljili na udobno prednost z dvomestnim številom točk (38:49), v zadnji četrtini pa je glavni semafor Dvorane Borac kazal že 59:45 za domače igralce.

Foto: KK Sixt Primorska

Ko se je tekma zdela odločena, so izbranci Jurice Golemca z zadnjim jurišem pokazali, da jih v tej sezoni resnično nikoli ne smemo povsem odpisati. Zadnjo četrtino so sklenili z delnim izidom 18:4, po hitrem protinapadu pa je podaljšek 11 sekund do konca rednega dela izsilil Nebojša Joksimović.

Dodatnih pet minut so znova bolje odprli košarkarji Borca, dosegli uvodnih pet točk, primorski »tigri« so se v igro vrnili z nizom petih zaporednih točk (68:68), a bližje, kot do zaostanka 70:71 v zadnjih dveh minutah podaljška na žalost ni šlo. S prostimi meti sta delo soigralcev v končnici dokončala Marko Marinković in Nemanja Todorović in ekipi iz Čačka zagotovila deseto zmago sezone ter prvo mesto na lestvici.

Najboljši predstavi sezone v Drugi diviziji Lige ABA sta prikazala Nejc Zupan in Marijan Čakarun. Slednji je na parketu preživel kar 42 minut in v statistiko vpisal 27 točk in 12 skokov ter tako zabeležil tretji dvojni dvojček te sezone v regionalnem tekmovanju. Zupan, na parketu je prebil dobrih 41 minut, je tekmo sklenil z 20 točkami in petimi skoki. Dvomestno število točk je dosegel še Tadej Ferme (12).

Sixt Primorska je zdaj po številu zmag in porazov (9/4) na lestvici Lige ABA 2 poravnana z novomeško Krko, obe moštvi pa sta zbrali po 22 točk. Na vrhu je seveda Borac iz Čačka s 23 točkami, kvartet moštev, ki so ta trenutek najbližje zaključnemu turnirju regionalne lige pa zaokrožuje Vršac z osmimi zmagami in petimi porazi.

Foto: KK Sixt Primorska

Primorci se bodo v domovino vrnili v četrtek, že v soboto pa bodo znova stopili na parket. Na tretjem izmed štirih zaporednih gostovanj se bodo na Gorenjskem na tekmi 13. kola Lige Nova KBM pomerili s Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo. V dvoboj lahko primorska ekipa vstopi sproščeno, saj so si mesto v drugem delu državnega prvenstva košarkarji iz Obale že zagotovili – minulo soboto so namreč na gostovanju pri Šentjurju slavili zmago s 85:71 in se uvrstili med najboljših osem ekip v Sloveniji.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska: »Čestitke Borcu za zasluženo zmago. Če upoštevamo okoliščine, z rezultatom vsekakor ne smemo biti nezadovoljni. Manjkal je Shawn King, za nas zelo pomemben igralec, tako da nismo mogli računati na vse igralce. Tekmo smo izgubili z manj kot šestimi točkami razlike, toliko je bila razlika oktobra v Areni Bonifika, kar nam lahko v zaključku rednega dela sezone še koristi. Čestitam tudi mojim igralcem za prikazano borbeno igro!«

Nejc Zupan, igralec KK Sixt Primorska: »Za nami je zelo težka tekma. Čestitke košarkarjem Borca za zmago, dokazali so, da so skupaj z nami najboljša ekipa v Ligi ABA 2. V zaključku tekme nam je nekako uspelo izsiliti podaljšek, a so nato domačini v končnici dodatnih petih minut igre uspeli zadeti nekaj težkih metov, kar je na koncu tehtnico nagnili v njihovo korist.«